Gå til sidens hovedinnhold

Kunder spør etter ønsketreet på CC: – Det er en enorm giverglede blant folk

Ønsketreet på CC er en formidabel suksess og også i år gis besøkende på kjøpesenteret muligheten til å kjøpe en julegave til barn og unge fra lavinntektsfamilier.

Gavetreet har vært fast innslag på CC siden 2017. Året etter ble det satt ut to trær og i år har vil det settes ut tre trær på senteret, fire om nødvendig.

Doblet antallet

Barn og ungdom melder inn sine ønsker til hjelpeapparatet og det vokser stadig. I år er følgende aktører involvert: NAV i Hamar, Stange og Løten,

Barnevernstjenesten og Utekontakten i Hamar, Barnevernstjenesten i Stange,Flyktningtjenesten i Løten, Hedemarken interkommunale krisesenter, Barnas Stasjon – Blåkors, Frelsesarmeen i Hamar og Frivilligsentralen i Hamar.

Etter at ønskene er samlet inn føres de inn på et hjerte som henges opp på ønsketreet på CC Hamar. Kundene som vil støtte aksjonen plukker med seg hjertet og kjøper gave som leveres til senterstanden.

Tidligere har ønskene hengt på et rødt hjerte som er blitt byttet ut med et grønt når ønsket er blitt innfridd, men i år er det en litt annen variant for å minimere berøring.

Nå henger alle hjertene med ønskene utover slik at man kikke på dem og ta med seg ønsket man ønsker å oppfylle. Og dette er noe folk har gjort i økende grad siden oppstarten.

– Det første året fikk vi inn 400 pakker, året etter var det 600 og i fjor ble det hele 1200, altså en dobling fra 2018 til 2019, sier senterleder Nina Utkilen.

Ønskene som preger listene er leker for de minste, men mange ønsker seg også klær og vintersko.

Stor giverglede

Juletrærne vil stå klare fra lørdag 28. november og selv med noe mindre trafikk på senteret enn vanlig og litt mindre penger mellom hendene på mange tror Utkilen at veldig mange kommer til å benytte seg av dette.

– Dette har tatt av og blitt veldig populært. Vi har allerede fått forespørsler om når trærne kommer. Det er en enorm giverglede blant folk og vi tror ikke den er noe mindre i år. Kanskje heller tvert imot, sier Utkilen.

Hun får knapt fullrost Røde Kors for innsatsen de legger ned i forbindelse med ønsketreet.

– Nå jobbes det med å innhente ønsker og det er en kjempestor jobb. Her gjør Røde Kors en fantastisk innsats, sier hun.