Torsdag blir det forhåndspremiere på Romjulsteatrets versjon av «En julefortelling» av Charles Dickens, med Jonas Kippersund i hovedrollen som den griske grinebiteren Ebenezer Scrooge.

Ellers skal blir det hele åtte åpne forestillinger mellom lørdag 28. desember og søndag 5. januar på Hamar Teater.

– Dette er en tradisjon som strekker seg helt tilbake til 1994, så vi har nesten et slags 25-årsjubileum, selv om vi her på Hamar Teater ikke har vært involvert i alle oppsettingene, opplyser regissør Johanne Margrethe Kippersund Nesdal.

– Men, en fin romjulstradisjon for mange. Det er en del som kommer hit år etter år, nesten uansett hva vi setter opp. Men i år merker vi et ekstra press på forhåndssalget i og med at vi spiller «En julefortelling». Vi har aldri spilt et å kjent stykke basert på en bok før, sier Jonas Kippersund.

Han gleder seg til å formidle Ebenezer Scrooge, som syns julen er noe sløsete tull, og fnyser av alle som vil feire og kose seg. Det hele blir selvsagt formidlet med teaterensemblets lille vri.

– Vi har lagt oss nokså tett opp til boka, men så har jo vi en stil med Romjulsteateret med masse folk på scenen, levende musikk og moro for hele familien. Det er jo en litt skummel historie, med et spøkelse og greier, men det skal fungere for de minste også, sier Johanne Margrethe.

– I hvert fall fra fire år og oppover, sier Jonas.

– Ikke hvis du er tre og et halvt år? undrer lille Signe J.K. Larsson. Hun skal spille to roller, en fattig gutt og en vanlig jente.

– Spøkelset vi har med oss jo er ikke så veldig skummelt, så det går vel bra også for folk som er tre og et halvt år gamle, beroliger Jonas.