Bodil fikk gavekort fra PM i 80-årsgave: Etter konkursen nekter butikken å ta dem imot

KONKURS: Kleskjeden PM Retail AS er konkurs og gavekortet til Bodi Andersn (80) er ugyldig.

KONKURS: Kleskjeden PM Retail AS er konkurs og gavekortet til Bodi Andersn (80) er ugyldig. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Da Bodil Andersen feiret sin 80-årsdag i august, fikk hun gavekort på til sammen 800 kroner hos PM i Hønefoss. På grunn av konkursen denne uken får hun ikke handlet med dem – til tross for at butikken fortsatt holder åpent.

DEL

Landet rundt  (Østlendingen) Gavekortene var kjøpt i PM Retail AS sin butikk i Hønefoss, og Bodil Andersen hadde gledet seg til å kjøpe noe fint litt senere denne høsten.

Da Bodil leste at kleskjeden var gått konkurs, tok hun med seg gavekortene og plukket ut noen klesplagg hun ønsket seg før dørene ble stengt for godt.

– Da jeg kom til kassen og skulle betale, fikk jeg beskjed om at de elektroniske gavekortene var slettet og at jeg ikke kunne bruke dem.

Landet Rundt

Landet Rundt skal speile de beste artiklene fra de andre Amedia-avisene i Norge. Østlendingen legger ut flere saker for å gi våre lesere et innblikk i nyheter, hendelser og kuriøse saker fra Landet Rundt. Derfor finner du kanskje en sak fra Tromsø, Gjøvik eller Fredrikstad på Østlendingen.no.

Leit at gaven er tapt

– Jeg visste jo at butikken var konkurs, men siden de holdt dørene åpne, regnet jeg med at vi som har gavekort kunne bruke dem på vanlig måte. Det kan vi altså ikke, noe jeg synes er leit. Det er jo en gave fra noen som ønsket at jeg skulle bruke dem på noe pent til meg selv, sier Andersen.

GAVEKORT: Bodil Andersen (80) synes det er leit at gavekortene til PM ikke lenger kan brukes og at det er rart siden butikken fremdeles holder åpent

GAVEKORT: Bodil Andersen (80) synes det er leit at gavekortene til PM ikke lenger kan brukes og at det er rart siden butikken fremdeles holder åpent Foto:

Bodil Andersen vet at det er flere enn henne dette gjelder, som har gavekort med høyere summer enn hennes.

– Jeg har snakket med flere som ikke helt har forstått dette, siden butikken holder åpent, sier Bodil Andersen

Nå advarer hun også mot å kjøpe gavekort i enkeltstående butikk.

– Jeg kommer aldri til å kjøpe gavekort igjen i en bestemt butikk. Hvis jeg skal gi bort gavekort skal det være slike som kan brukes i flere butikker eller for eksempel gavekort som selges på Kuben. Der vil det alltid være noe som faller i smak, selv om en spesiell butikk går konkurs.

Konkursloven bestemmer

UGYLDIG: Gavekortet til PM i Fossveien er etter kleskjedens konkurs gjort ugyldig, og Bodil Andersen fikk ikke brukt gaven hun hadde fått til sin 80-årsdag.

UGYLDIG: Gavekortet til PM i Fossveien er etter kleskjedens konkurs gjort ugyldig, og Bodil Andersen fikk ikke brukt gaven hun hadde fått til sin 80-årsdag. Foto:

Bobestyrer for PM Retail AS, Håvard Wiker viser til konkursloven og gir en forklaring på hvorfor Bodil Andersen og andre ikke får bruke gavekortene på PM i Fossveien eller andre butikker i samme kjede.

– Et gavekort er en form for kreditt på den måten at noen har forhåndsbetalt varer uten å hente dem, og det regnes derfor som butikkens gjeld. Butikken har rett og slett ikke lov i henhold til Konkursloven.

– Når en bedrift går konkurs, har ikke bedriften lov til å betjene gjelden sin selv. Konkursboet overlates til bobestyrer for å se hva som finnes av midler og verdier i boet, så butikken kan derfor ikke gi ut varer på gavekortet.

– Kundene må nok se verdien på gavekortet som tapt, dessverre, sier Wiker.

Utdrag av konkursloven

Artikkeltags