Eller skal man si Hamars gjenoppståtte klesforretning? Det var i hvert fall åpenbart at det var mange som synes det var nostalgi knyttet til åpningen, all den tid Follestad i perioden 1967 til 1998 var en renommert forretning i Hamar. Brit Grøndahl var da daglig leder og nå er det hennes barnebarn Birgitte Follestad Vold som er butikksjef i forretningen i Strandgata.

– Birgitte er en god arvtager og hun har øye for mote, og jeg synes det er veldig moro at hun får denne sjansen, har hun tidligere uttalt.

– Det er en tillitserklæring for meg å få en slik mulighet, sa Birgitte i en artikkel i HD tidligere i år.


– Butikken har blitt veldig imponerende, sier Brit når hun skuer utover lokalene samtidig som det velter inn med folk.

Det er Utstillingsplassen Eiendom som eier lokalene og som følgelig har tatt kostnaden det er å få de i stand.

– Jeg vet ikke hvor mye det har kostet oss. Sikkert litt for mye, sier Terje Kojedal og ler.


– Gårdeierne var veldig bestemte på å få oss hit og det er godt å være ønsket på denne måten. Når vi ser på hvordan lokalene er blitt er det ingen tvil om at dette må ha kostet en del. Dette har blitt knallfint og det er godt å se at de har klart å ta vare på arkitekturen. Dette er et spennende lokale med to innganger og noe helt annet enn det man vanligvis ser på kjøpesentre og som jeg har inntrykk av at folk er litt lei, sier Bengt Follestad som driver Follestad-gruppen sammen med sin sønn William. Det var for øvrig de som ønsket Birgitte Follestad Vold som butikksjef for nyetableringen i Hamar.


Hektisk innspurt

Birgitte Follestad Vold strålte bak kassa på åpningsdagen.

– Det er veldig gøy at butikken nå er åpen og det ser ut som det ikke bare er vi som har gledet oss. Det er mange flere folk her enn jeg hadde forventet og jeg ser at mange av dem er godt voksne. Kanskje mormor har spredd ordet, sier Follestad og ler.

Onsdag kl 12 var det offisiell åpning og 30-åringen innrømmer at hun var skeptisk til om tidsplanen skulle holde.

– Det har vært en veldig hektisk innspurt og i gamle bygg skjuler det som regel seg noen ekstra utfordringer. Det var nok flere enn meg som trodde det skulle holde hardt å åpne i dag og det har vært håndverkere her helt fram til vi åpnet dørene omtrent, sier Follestad Vold.


Hun regner med at den hektiske åpningsdagen er et solid frampek på hvordan de nærmeste dagene blir.

– Vi forventer stor trafikk de nærmeste dagene og regner med at det kommer til å bli solgt mange gavekort, avslutter hun.