Lar kundene sjekke studielånet i nettbanken

NYE MULIGHETER: Nå får du studielånet rett i mobilbanken. Espen Røe, fagsjef for produkter og løsninger i SpareBank 1 Østlandet, tror mange vil sette pris på den nye funksjonen.

NYE MULIGHETER: Nå får du studielånet rett i mobilbanken. Espen Røe, fagsjef for produkter og løsninger i SpareBank 1 Østlandet, tror mange vil sette pris på den nye funksjonen. Foto:

Sparebank 1 Østlandet er blant de første bankene som åpner for at kundene skal kunne sjekke studielånet i nett- og mobilbanken.

DEL

Det sier banken i en pressemelding som ble sendt ut fredag.

– Vi jobber hele tiden for å forenkle hverdagen for våre kunder, og denne løsningen er et godt eksempel på det. Den gir deg mulighet til raskt å få oversikt over hvor mye studielån du har via nett- eller mobilbanken. I en hverdag hvor mange har flere kontoer og lån spredt hos ulike aktører, er dette en gledelig nyhet som bidrar til å gi folk en bedre totaloversikt over sin økonomi, sier Espen Røe, fagsjef for produkter og løsninger i SpareBank 1 Østlandet.

– De fleste har stålkontroll på boliglånet sitt, men når det kommer til studielånet er det noe man kanskje ikke har et så bevisst forhold til. Nå blir det heldigvis enklere å få oversikt over privatøkonomien sin, sier administrerende direktør i Lånekassen, Nina Schanke Funnemark.

Den nye løsningen med Lånekassen er ett av flere prosjekt med deling av data mellom offentlige og private aktører vi vil se framover.

Saldo på studielånet i nettbank er nemlig en del av DSOP-programmet (Digital Samhandling Offentlig Privat). Her samarbeider finansnæringen og offentlige virksomheter om digitalisering av viktige prosesser i samfunnet som kommer befolkningen til gode og bidrar til forenkling og effektivisering.

Artikkeltags