Legger ned Gamestop-kjeden

SLUTT? Ifølge Nettavisen skal Gamestop avvikle alle butikkene sine i Norden. Butikken på Torghjørnet har vært populær blant områdets gamere.

SLUTT? Ifølge Nettavisen skal Gamestop avvikle alle butikkene sine i Norden. Butikken på Torghjørnet har vært populær blant områdets gamere.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Gamestop legger ned butikkene i Norge. I Hamar ble de ansatte overrasket av nyheten.

DEL

Les også: «Game on» for Gamestop.

Nyheten om at Gamestop legger ned alle butikkene sine hadde ikke nådd de ansatte på Hamar-avdelingen fredag morgen.

De ble overrasket da Hamar Dagblad fortalte om at kjeden i løpet av det neste året vil avvikle alle butikkene sine i Norden.

Gamestop, som er en av de siste forretningene inne på Torghjørnet, har vært en populær spillbutikk i Hamar.

Butikksjef i Hamar, Stian Alexander Mathisen, var ikke tilgjengelig for en kommentar fredag.

I Norge har spillkjeden 28 butikker, og ifølge Nettavisen er grunnen til at kjeden nå velger å nedlegge butikkene sine konkurranse fra netthandel.

Gamestop er et amerikansk selskap med butikker i Europa, Canada, USA, New Zealand og Australia. Kjeden har lenge vært verdens største innenfor detaljhandel av video- og dataspill, men har over tid slitt med ulønnsomme butikker som følge av økt salg av spill på nett.

Nedstengningen kommer til å skje gradvis utover det kommende året, ifølge Computer Sweden.

Gamestops hovedkvarter er i Texas, og kjeden har 5.700 butikker i til sammen 14 land. I andre kvartal kunne kjeden melde om dalende inntekter og et underskudd på 415 millioner dollar. I kvartalsrapporten fra september skriver ledelsen at kjeden skal gjennom innsparinger verdt 200 millioner dollar.

Artikkeltags