Bak denne stillingstittelen ligger det altså at Hamar Sentrum AS søker en influencer som skal ha som hovedoppgave å snakke sentrums sak og rett og slett formidle hverdagslig byhygge. Denne personen vil få ansvaret om å drifte Hamar Sentrums sosiale media-plattformer som Facebook og Instagram og samtidig være en ambassadør for sentrum og dens aktører.

– En byfluencer er noen som kan bære sentrum sin stemme, som en markedsføringskoordinator for bylivet. Medlemmene av Hamar Sentrum AS tror på at et aktivt sentrum gir en by identitet, og at handelstilbudet er det som skaper et aktivt sentrum i hverdagen. Den som vil være Hamar sentrum sin stemme må ha samme ambisjonen for å utvikle Hamar gjennom å vise fram sentrum, forteller styreleder for Hamar Sentrum AS, Eirik Løvoll

Krav til godt humør

Derfor vil det i disse dager bli utlyst en stilling.

– Vi håper å finne noen så fort som mulig, men ønsker ikke å forhaste oss, sier Løvoll.

I utlysningen står det blant annet:

«Personen vi søker etter bør ha god kommunikasjon og formidlingsevne både muntlig og skriftlig, med kunnskap innen sosiale medier. Som en viktig del av kommunikasjonsleddet mellom sentrumsaktører, interessenter og kunder ser vi at erfaring innen servicearbeid er en stor fordel»

– Den vi ser etter må selvfølgelig være god på dette med sosiale medier, men bør også være god på det sosiale ansikt til ansikt for den som tilsettes må jo forholde seg til 60 aktører i byen, sier Løvoll.

Videre sier han at det ikke er en ulempe med mediebakgrunn, men at det ikke stilles noen krav til dette.

– Det stilles ikke krav om utdanning, men særdeles godt humør. Den vi ser etter må ha et brennende engasjement og hjerte for Hamar, sier han.

Bidra til å få flere ut

Hamar Sentrum AS består av medlemmer i form av aktører i ulike bransjer som holder til i Hamar Sentrum. Lokalbefolkningen, kunder og tilreisende til Hamar Sentrum skal gjennom sosiale medier få informasjon om aktiviteter og oppdateres på siste nytt om Hamar.

– Den beste måten å oppdage byen vår på, kan være å bli tatt med på en reise gjennom noen andre sin utforsking av sentrum. Det er viktig å løfte fram hverdagsopplevelsene byen vår har, som et handelssted, hyggested og kultursted. Forhåpentligvis vil en by-fluenser kunne bidra til at flere kommer seg ut og nyter bylivet, sier Løvoll.

Deltidsstilling

Alle detaljer rundt stillingen er ikke hugd i stein ennå. Det vil ikke bli en full stilling med Hamar Sentrum som arbeidsgiver, men en variabel deltidsstilling litt avhengig av hva den som får jobben har å tilby.

– De som har erfaring med denne type kreativt arbeid vet kanskje bedre hva vi trenger enn det vi gjør selv. Det ligger en åpenhet, mulighet for skapelse og kreativitet til denne stillingen som vil belage seg på kandidatens ideer til hva en by-fluenser er og gjør for Hamar Sentrum, sier Løvoll.