Gå til sidens hovedinnhold

Lind, Nilsen, Fuentes og Holm til Tjuvholmen

Artikkelen er over 2 år gammel

Dagen etter ZZ Top blir det konsert Espen Lind, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes og Askil Holm på Tjuvholmen.

Les også: Derfor kan Stortorget-konserten bli utsatt i et år

– Det fete ZZ Top-riggen står jo der, så nå vi bruke det til noe mer, sier Espen Røhne Solheim i Venues.

Han forteller at han fikk et tilbud som de ikke kunne si nei til:

– Det var såpass attraktivt at det var bare å hoppe på. Jeg tror det er mange i Hamar som blir glade for å få denne konserten i byen, sier Solheim.

Konserten er satt til søndag 9. juni, dagen etter at ZZ Top har fylt Tjuvholmen:

– At det skjer på en søndag har ingen stor betydning. Det er jo pinse, så folk har fri dagen etter. Sånt sett kunne vi like gjerne ha lagt konserten til fredagen, sier Solheim.

Han har stor tro på at konserten vil bli utsolgt.

Bookingen kan sies å være høyaktuell. Nylig ble det klart at Espen Lind, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes og Askil Holm gjenforenes, ti år etter sin forrige konsertserie.

I fjor høst kom Espen og Kurt sammen for å spille litt gitar, synge og mimre. Det ga umiddelbar mersmak. Kjemien og godfølelsen vokste raskt. Det som hittil hadde vært unevnelig, var nå helt uunngåelig. To telefoner ble tatt og hos både Alejandro og Askil var konklusjonen et rungende og entydig «Ja!»

Gutta har siden da hatt utallige øvinger, tatt opp igjen gamle låter fra de forrige albumene og gravd i skattekammeret av låter de elsker.

Summen av dette har blitt en forrykende feiring av musikken – av norske og internasjonale hits – en rekke av folkekjære og tidløse sanger.

– Dette kommer til å bli vanvittig gøy både for oss og for publikum. Vi klinker til, og skal lage fest hver kveld vi går på scenen. «We're gonna party like it's 2009!», sier Kurt Nilsen i pressemeldingen fra Venues.

– Får vi høre «Hallelujah» og «Boys of Summer» igjen?

– Ja selvfølgelig. De som så oss i 2006 og 2009 vil kjenne seg godt igjen. Men også de som var barn den gangen vil kose seg nå. God musikk og god stemning treffer alle! Det blir flest nye låter vi aldri har opptrådt med før. Vi er klare til å lage fest!, melder Askil.

Dermed legger de ut på en tre måneder lang sommerturné, hvor et av stoppestedene blir Hamar og Tjuvholmen.

Billettsalget starter 25. februar.