Lionskalenderen for 2022, med historiske bilder fra Hamar, er nummer tjuetre i rekken.

Kalenderen er for mange et samleobjekt og også en fin julegave. Til nå har gode tiltak fått mellom 5 og 6 millioner kroner fra den lokale Lionskalenderen i Hamar.

Tiltak for folkehelsa

Hovedformålene for årets aksjon er en elektrisk passasjersykkel til Klukstuens Venner, gapahuk og utvendig aktivitetsutstyr ved Stenfjellhytta til Hamar og Hedmarken Turistforening, samt prosjektmidler til Frivilligsentralen i Hamar, for bruk til barn og unge som ikke er involvert i fritidsaktiviteter. Disse tre formålene treffer store brukergrupper på alle alderstrinn, og vil kunne gjøre godt for folkehelsa. Summene de etter planen skal få er: Klukstuens venner 100 000 kroner, Turistforeningen 70 000 og Hamar Frivilligsentral 50 000 I tillegg vil inntekter fra årets salg gå til Ajer Innebandyklubbs barn- og ungdomsaktiviteter, til Prestrudsenterets Venner for kjøp av piano til senteret, til Uno Ungdomskafés utstyrsanskaffelse og til Kåtorpkjelleren til sosialt samvær for beboerne.

– Tanken vår er at mottakerne skal få det de trenger eller noe av det de trenger, så håper vi de finner det resterende andre steder, sier Kåre Rise i Storhamar Lions.

– Vi skal bruke penger til aktiviteter for barn og unge. Vi får gjort veldig mye med 50 000 og vi er sjeleglad for at vi får dette. De unge får selv bestemme hva de skal gjøre, forteller Anne Thingstad Bjørnstad, leder i Hamar Frivilligsentral.

– Dette er penger som kommer utrolig godt med, sier Henny Moe som er leder i Klukstuens Venner.

2100 kalendere

Kalenderen er fylt opp av bilder som minner oss om virksomheter i Hamar som i dag er erstattet av helt andre aktiviteter. Motivene er spredt fra Gåsbu og ned til Seaside.

Salget på dørene starter midt i måneden. Det er ti forretninger i byen som selger kalenderne og nytt av året er at man kan sende en e-post til Storhamar Lions for å bestille en.

– Nå er det bare å rykke ut til forretningene som selger kalenderen. I år har vi 2100 kalendere for salg og vi har et håp om å få solgt alle, sier Rise.