Gå til sidens hovedinnhold

Lions Storhamar har gitt bort fem millioner kroner på 22 år: – Vi er veldig glade for at Lions bidrar på denne måten

Før salget av årets Lions-kalender startet var Kåre Rise usikker på hvordan koronasituasjonen ville påvirke salget. Bekymringene var grunnløse og Lions Storhamar kunne nylig donere 285. 000 kroner til gode formål. Med dette rundet de fem millioner som de har gitt bort gjennom 22 år med giverglede.

Lions Kalenderaksjon støtter humanitære og samfunnsnyttige tiltak, til nytte for folk i alle aldre. Ca. 75 ulike tiltak har gjennom årene fått bidrag fra aksjonen. På grunn av pandemien var Kåre Rise og de andre i Lions Storhamar spente på hvordan det ville slå ut på salget. Kalenderen har nemlig vært å få kjøpt i et knippe butikker i sentrum, og med mindre bevegelse blant folk fryktet de også lavere salg enn normalt.

– Vi solgte 2500 2020-kalendere, men årets utgave bestilte vi bare 2000 eksemplarer av fordi vi var såpass usikre på salget. Hadde vi hatt flere ville vi også fått solgt disse. Det virker som det er mange som går og venter på kalender fra oss, og det er moro å gå rundt å selge disse, forteller Rise.

Alle disse årene med kalender salg har innbrakt om lag fem millioner kroner som er gitt til gode formål.

– Vi ser til at pengene faktisk brukes. De skal ikke saltes ned, sier Rise som synes Lions-donasjonene fyller en viktig funksjon.

– Vi trår til der storsamfunnet ikke kan eller vil, sier han.

Disse får penger:

Årets hovedformål fra Lionskalenderen for Hamar er et bidrag til familie- og kompetansehuset på Beitostølen Helsesportsenter. De andre formålene er: Storhamar-idretten, til støtteapparatets skolering i MITT VALG-programmet for å medvirke til at barna får økt, trivsel, trygghet, glede og toleranse og derved forebygge mobbing og annen uønsket atferd.

Hamar Frivilligsentral til aktiviteter for utsatte grupper.

Foreningen Hjertesyke barn i Hedmark til sosialt arrangement.

Hamar Skiklubb til arbeid for barn og unge.

Ajer Innebandyklubb til bruk i deres arbeid for sine unge medlemmer.

Veldig takknemlige

Rise kunne gjerne ha tenkt seg enda flere søknader om støtte, men de som har søkt og fått midler er i hvert fall strålende fornøyd. Hamar Frivilligsentral har nå fått utdelt 40. 000 kroner.

– Vi er veldig glade for at Lions bidrar på denne måten slik at vi kan få til noen gode prosjekter. Pengene vi mottar skal gå til en sosial damegruppe som heter Treffpunkt, ei håndarbeidsgruppe og ei angstgruppe.

– Det er behov for sosiale treffpunkter nå og det at vi får midler gjør at vi kan komme oss ut litt, sier leder for Hamar Frivilligsentral, Anne Thingstad Bjørnstad.

Leder for Storhamar Allianseidrettslag Per Magnar Klomstad er ikke i tvil om de 80. 000 kronene de fikk skal komme godt med.

– Gjennom programmet MITT VALG ønsker vi å gi trenere og støtteapparat bedre verktøy for å kunne takle ulike situasjoner. Det har allerede vært 160 stykker på kurs og 100 til står klare, så denne sjekken vi får fra Lions skal komme godt med, sier han.