Ny runde med populære litteraturkurs

KLASSIKER: Emily Brontës «Stormfulle høyder» regnes for være en av litteraturens klassikere.

KLASSIKER: Emily Brontës «Stormfulle høyder» regnes for være en av litteraturens klassikere. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Folkeuniversitetet Innlandet arrangerer Litteraturkurs. Her er årets bøker som skal analyseres.

DEL

- 1. november går startsskuddet for årets litteraturkurs hos Folkeuniversitetet Innlandet. Årets tema er «Høydepunkter i europeisk romankunst sett i et historisk lys». Kursleder er som vanlig Marie Kløvstad Øye, som vil gå i dybden på fire kjente og historiske verk, opplyser daglig leder og studiekonulent ved Folkeunivesitetet Innlandet, Ronny Paulsen.

Årets bøker er Emily Brontë, «Stormfulle høyder» (1. november), Fjodor Dostojevskij, «Forbrytelse og straff» (15. november), Thomas Mann, «Buddenbrooks» (22. november) og  Marcel Proust, «På sporet av den tapte tid», Del 1 «Veien til Swann» (29. november).

Folkeuniversitetet Innlandet sitt litteraturkurs er arrangert i samarbeid med Pensjonistuniversitetet, men er et arrangement for alle som er interessert i litteratur.

– Disse kursene er godt etterspurte og det er som regel fullt hus på hvert eneste foredrag. Alle deltakere får tildelt et kursbevis på siste kursdag, og de ivrigste begynner å få en fin bunke med bevis allerede, sier Paulsen.

Artikkeltags