Leseglade barn får sin egen superlørdag

LESEIVER: Tea Syverstuen, Nalina Marie Lund, Tina Rørvik og Therese Enger Andersen er klare for «Barnas boklørdag» lørdag 1. september.

LESEIVER: Tea Syverstuen, Nalina Marie Lund, Tina Rørvik og Therese Enger Andersen er klare for «Barnas boklørdag» lørdag 1. september. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Byen skal preges av barn og litteratur når Hamar bibliotek og Gravdahl bokhandel går sammen om å lage «Barnas boklørdag» lørdag 1. september.

DEL

– Vi vil lage litt sprell og moro for barna i byen, sier arrangementsansvarlig Therese Enger Andersen hos Hamar bibliotek.

I den store leseaksjonen Sommerles.no har 763 leseglade Hamar-barn registrert utrlolige 965.463 leste boksider denne sommeren. Et markant hopp opp fra rundt halvmillionen registrerte sider i fjor.

Nå skal barn og leselyst få en egen lørdag i Hamar sentrum.

Det starter med besøk av Tottotoget, som mellom klokka 11 og 15 vil kjøre fram og tilbake i Torggata, med eventyr på høyttalerne.

Klokka 12 blir det eliksirtime med Harry Potter i Pauline Hall Multisal på Hamar kulturhus.

Det er PR-klubben fra Praktisk realfag som lager et forrykende show. Her har arrangør Hamar bibliotek lagt ut gratisbilletter i kinoen som må hentes på forhånd.

– Førstemann til mølla-prinsippet gjelder, opplyser Andersen.

Deretter blir det en hyggelig markering av at Norges største lesekampanje, Sommerles 2018, er formelt avsluttet. Det skjer i barnebokavdelingen i Hamar bibliotek klokka 12.30.

Barn fram til og med sjuende trinn har kunnet registrere bøkene de har lest gjennom sommeren på Sommerles' nettsider.

– Og de har lest mye! Over 900.000 sider fordelt på rundt 7.000 titler, forteller bibliotekar Nalina Marie Lund.

Ved å registrere sidetall på nettet har de kunnet konkurrere mot seg selv, og de har kunnet hente premier på biblioteket etter hvert som de har klatret oppover i nivåer.

– Også barn som ikke har vært med på Sommerles kan komme og få en bolle og en Kuli, lokker Lund.

Etter at arrangementene i kulturhuset og biblioteket er over kan barna forflytte seg til Gravdahl bokhandel.

– Hos oss blir det også servert boller og drikke. Men vi vil også by på ansiktsmaling inne i bokhandelen. Og Peter Kippersund fra Hamar teater vil holde en eventyrstund for barna, opplyser Tina Rørvik fra Gravdahl.

Artikkeltags