Gå til sidens hovedinnhold

Lokale band står klare når byen åpnes opp

Lørdag tillates kulturarrangementer innendørs igjen og de lokale aktørene somler ikke.

Paper Crown, bestående av Johanne Kippersund og Ørnulv Snortheim, skulle egentlig ha konsert på Hamar Teater fredag, men da perioden for den regionale nedstengningen ble forlenget til midnatt fredag lot det seg ikke gjøre å holde konsert som planlagt. Men de var ikke rådløse, og skjøv rett og slett konserten et døgn. Dermed blir det lørdagskonsert med duoen som i februar ga ut debutplata «Dreamers.» De klarte å klemme inn en konsert mellom nedstengningene på vårparten og da dro de fullt hus i Hamar Teater. At det nok en gang blir det er langt fra usannsynlig.

Samtidig, på kulturhuset, møtes lyrikk og folkemusikk når konserten «Gi meg pelargonier» finner sted. Her samarbeider trioen Salt og Pepper med lyrikeren Frank Eriksen. Gruppa består av Siri Katrine Bøe på vokal og fiolin, Malte Winje på vokal og gitar, og Friederike Merkelbach på vokal og low whistle. Winje har satt melodier til elleve av diktene fra Eriksens samling «Uroen reiser hodet.» Poeten selv er med under konserten, leser noen av diktene sine i mellom de musikalske interpretasjonene.

Frank Eriksen har et forfatterskap som framstår både som typisk og helt sentralt i Hedmarkslyrikken. Med diktsamlinga «Uroen reiser hodet» kommer de to motsetningene i forfatterskapet hans, det jordnære og drømmen ut, begge til uttrykk for en lengsel etter noe annet. Det kan være lengselen tilbake, til barndommens rike, til slekta og Solør. Men enda mer handler det om lengselen bort, til de ukjente rikene som må skrives før de kan finnes. Og i «Uroen reiser hodet» er det i dette spenningsfeltet diktene utvikler seg.

–Malte er stadig på utkikk etter dikt, og hadde vært bort i Frank sine før, og vi inviterte ham derfor til vår siste konsert, hvor vi hovedsakelig presenterte dikt av Rolf Jacobsen. Og så likte Frank hva vi gjorde, og dermed begynte vi å planlegge en helaften med Frank sine dikt. De har nå blitt en fin liten syklus, sier Friederike Merkelbach.

Det var Malte Winje som tok kontakt med Eriksen etter å ha lest diktene hans, og det har altså resultert i tolv komposisjoner.

– Vi har utover vinteren og våren hatt noen øvinger. Jeg opplever samspillet mellom dikt, tonesettinger og framførelser av det hele som meget verdig og fint, sier Eriksen.