Lokker hamarsinger med Vinterpride i Lillehammer

LAGER FEST:  Fire dager med VInterpride. Festivalsjef Kjell-Gunnar Nilsen under paraden i februar i år. Her går han sammen med Lillehammer-ordfører Ingunn Trosholmen og daværende kunnskapsminister Trine Skei Grande.

LAGER FEST: Fire dager med VInterpride. Festivalsjef Kjell-Gunnar Nilsen under paraden i februar i år. Her går han sammen med Lillehammer-ordfører Ingunn Trosholmen og daværende kunnskapsminister Trine Skei Grande. Foto:

Pride Hamar skulle ha vært arrangert lørdag 18. juli. Mye tyder på at det ikke blir noe av. Derfor vil festivalsjef i Vinterpride allerede nå lokke hamarsinger til Lillehammer i februar i stedet.

DEL

– Det er tredje gang vi arrangerer Vinterpride. Fra å ha 500 i paraden første året økte vi til 1.500 i år, forteller festivalsjef Kjell-Gunnar Nilsen i Vinterpride Lillehammer.

Han forteller at han har fulgt med spenning med på prideparaden på Hamar.

Nå vil han at Hamar-regionen mobiliserer og kommer opp til Lillehammer mellom 25. og 28. februar neste år.

– Vi ønsker oss ikke bare deltakere, men også frivillige. Alle som kan bidra til disse fire festdagene. Og siden Hamar nå har status som innlandshovedstaden, så ønsker vi oss masse støtte derfra, sier Nilsen entusiastisk.

Også de var usikre på om de skulle starte planleggingen av et nytt Vinterpride på grunn av koronasituasjonen:

– Vi har vært inne på tanken med digitale backupløsninger, men nå må vi bare regne med at situasjonen i samfunnet gradvis vil normalisere seg. Det er uansett lenge til februar måned.

Det er Lillehammer Pride som står for arrangementet. De har samlet folk fra hele Innlandet og hovedstaden.

– Hva skjer i februar?

– Vi går ned på antall arrangementer i forhold til i år, og fortsetter å kjøre fire istedenfor fem dager. Men vi forsøker å lage et preparty lørdagen før, for å bygge engasjement rundt Vinterpride-dagene, forteller Nilsen.

– Med Vinterpride ønsker vi å synliggjøre de skeives plass i samfunnet. Tilbakemeldinger på de mange som har deltatt i både 2019 og nå i 2020 er at arrangementet virkelig betyr svært mye for svært mange.

Artikkeltags