Gå til sidens hovedinnhold

Lørdag åpner de sin andre padelhall i Hamar: – Blir en av de fineste hallene i Norge

Lørdag åpner Hamar Padel sin andre hall i byen når det gamle støperiet i Hamjernhallen er gjort om til det gutta bak foretaket kaller en storstue for padel i Hamar. På sikt ønsker gründerne å bygge en helt ny hall for den populære sporten.

Det var Hamar-gutta Nikolai K. Mathisen, Knut Christer F. Stramrud og Mattis Sydhagen som i høst etablerte Hamar Padel og like etterpå fikk de Patrick Thoresen med på laget. I november åpnet de sin første hall i Kolltjernvegen på Hamar vest og de siste dagene har de lagt siste hånd på verket i Hamjernhallen. Da Hamar Dagblad var på besøk var det mye jobb som gjensto.

– Når man så hvordan det så ut i hallen noen dager før åpning på Hamar vest også var det nok ikke mange som trodde vi skulle rekke å bli ferdig til åpningsdatoen, sier Mathisen og Sydhagen og ler.

Alle gutta er i full jobb, så det er ikke alltid så enkelt å få den logistikken til å klaffe.

– Dette er jo hobbyen vår. En ganske brutal hobby, sier de.


– En av landets fineste

Det har på få år poppet opp mange padelhaller i Norge og gutta har vært i mange av dem. De mener at de nå har satt sin signatur på en av de fineste hallene landet har å by på.

– Her får vi fire baner, to for doublekamper og to for singlekamper. Her er det også ideell takhøyde og en flate uten søyler eller stolper. Vi legger også rødt dekke på banene i stedet for blå slik de aller fleste har. Vi ønsker å skille oss ut, forteller de.

Det blir også muligheter for å slappe av mellom slagene eller se på andre spille.

– Vi kommer til å ha en lounge i midten hvor er muligheter for å være litt sosial og det vil også bli en barneavdeling. I tillegg vil det bli en andreetasje hvor man får god oversikt over banene. Hallen er både større og mer forseggjort enn den på Hamar vest og vi tror dette blir en av de fineste hallene i Norge. Nå popper det stadig opp nye haller, så vi får se hvor lenge vi får beholde den statusen, sier de og smiler.

– På veggene har vi forresten hengt opp svære bilder med Hamar-motiver for å bygge oppunder stoltheten, sier de.


Mange fine år

Utviklingen av Espern som bydel innebærer på sikt riving av Hamjernhallen, men dette er ikke noe som stresser gutta nevneverdig.

– Vi vet jo at dette er midlertidig, men vi ser for oss at vi får mange gode år her før vi må ut. Det kan kanskje virke rart at vi investerer så mye i noe som er midlertidig, men banene er flyttbare, så de tar vi med oss når den tiden kommer, sier de.

Innen den tid håper de å ha kommet i mål med planene om en helt ny hall.

– Vi ser på muligheten for på sikt å bygge noe nytt sammen med en utbygger, sier de.


Fortsatt behov

Da Hamar Padel åpnet i november gikk det ikke mange dagene før Padel X etablerte seg på Espern. Nå åpner altså førstnevnte aktør enda en arene for padeltennis- nesten bare en serve unna konkurrenten. Det ser de ingen problemer med.

– Vi ser at det er et behov for flere baner og vi ønsker å gi dette tilbudet til folket. Det kan kanskje virke rart at vi etablerer oss rett ved siden av Padel X, men vi har vært i dialog om å ta over dette lokalet i lang tid. Dette er også en av få ledige haller i Hamar som er godt egnet for padeltennis, forteller de.

Da den første hallen til gutta åpnet var det stor pågang og sjøl om en hall til har åpnet er det fortsatt lite ledig kapasitet i kjernetiden.

– Fra 16–21 er det stort sett fullt, så utfordringen nå er å få til en enda bedre utnyttelse av hallen. Vi ønsker etter hvert å få i gang noen tiltak som retter seg mot seniorene i tillegg til egne kurs. Men det er fortsatt covid, så vi drar ikke i gang tiltak for å samle folk ennå, sier Mathisen.

Siden oppstarten har de hatt 800 registrerte spillere og de synes det er morsomt å se hvor ivrige folk blir, og gjerne folk som ikke har rørt seg på mange år.

– Vi ser at dette er en sport for alle og at folk trekker inntil Hamar fra kommunene rundt for å spille. Det var jo en periode man ikke kunne trene i andre kommuner og da pratet vi med folk som var desperate etter å komme i gang igjen, forteller de.

Jobber med utebane

I forbindelse med etableringen av hallen på Hamar vest uttalte gutta at de også vurderte å lage utendørsbaner. Det er på ingen måte lagt på is, men ble bare skjøvet litt på da jobben i Hamjernhallen begynte.

– Dette er noe vi absolutt jobber for å få til før sommeren. Vi har ikke spikret hvor dette skal ligge, men det blir nok i nærheten av en av hallene våre, avslutter Sydhagen.