Padeltennis regnes som en mellomting mellom squash og tennis, og er den raskest voksende sporten i Europa. I andre norske byer har tilbudet blitt veldig godt tatt imot og den trenden ser ut til å ha nådd Hamar også. Da Hamar Padel åpnet på Hamar Vest for to uker siden var de bortimot fullbooket en uke i strekk og det er fortsatt stort trøkk der. Derfor tror Vangen at de to ikke kommer til å slå beina unna hverandre.

– Dette er en aktivitet i stor vekst og vi er ganske sikre på at det er plass til to aktører på Hamar, sier Vangen.

Hun får støtte av Mattis Sydhagen, en av primus motorene for Hamar Padel.

– Dette kommer til å bli så populært at det er plass til to aktører som attpåtil er på hver sin side av byen. Vi er veldig fornøyd med beliggenheten vår for det bor masse folk rundt her, sier han.

– Vi er trygge på at dette kommer til å bli suksess også her. Hos oss er det høyt under taket, to baner og en singelbane, mulighet til dusjfasiliteter og ikke minst her kan hele familien finne en aktivitet de liker, sier Vangen.

Espern Aktivitetssenter har isolert sett ingen ting med driften av Padel X å gjøre utover det å stille lokaler til rådighet. Det vil også bli mulig å låne og kjøpe utstyr til padeltennis i resepsjonen på treningssenteret.

– Vi ser på Padel X som en tilvekst til vårt allerede etablerte tilbud. Vi håper å kunne dra veksler på hverandre og få til et godt samarbeid, sier hun.

Det var Ahlsell som tidligere holdt til der Padel X nå har etablert seg, men etter at de flyttet til Nydal har lokalene stått ledig. Padel X kom på banen såpass fort at Espern ikke rakk å legge konkrete planer for resten av lokalet, men tankeprosessen var satt i gang.

– Det er en del ledig plass rundt banene og vi ser et stort utviklingspotensial her, sier hun.