Gå til sidens hovedinnhold

Lørdag åpnes dørene på Odden: – Virker som vi har vært savnet

Kommende lørdag åpner Odden Spiseri & Catering Domkirkeodden og driver Stian Kavli gleder seg til å presentere tilbudet. Han har fått et inntrykk av at han nå tilbyr noe som har vært savnet langs Mjøsa.

– Det blir lagt ned mange timer de siste dagene for å bli ferdig, men sånn er det vel alltid når man skal åpne noe nytt. Og det er alltid like spennende, sier Stian Kavli. Han driver fra før Forstmann i Elverum og tilbudet som kommer på Odden vil være ganske likt det han tilbyr i Elverum med lunsjretter til en rimelig penge, gode kaker og muligheter for å bare kjøpe kaffe og is i forbifarten slik mange av områdets turgåere ønsker.

Mange henvendelser

– Jeg anser plassen som unik, og mener at det er et stort potensial her, sa Kavli da det i januar ble kjent at han skulle ta over driften etter at Hamarstua gikk konkurs. Og det utsagnet står han inne for fortsatt. Han har nemlig opplevd stor interesse rundt etableringen.

– Det har vært mange forespørsler. Det har vært stor pågang når det gjelder å reservere lokalene til blant annet konfirmasjoner og det er mange som har vært bortom her for å kikke på vinduene. Jeg får en følelse av det vi har å tilby her vært savnet, sier han.

Totalrenovert kjøkken

Når dørene åpnes på lørdag vil man se at det er utført en liten ansiktsløftning, men de tunge investeringene i oppussing og oppgradering har ikke Kavli sett noen hensikt med.

– Planen er jo at bygget skal rives uten at det er satt noen dato for det. Derfor har vi heller brukt så mye på oppgraderinger, men vi har blant annet totalrenovert kjøkkenet. I tillegg har vi nytt interiør og en helt ny spisesal. Hele serveringsområdet blir også nytt, forteller Kavli.

I tillegg jobbes det nå med en litt enklere tilgang for bevegelseshemmede.

130 plasser ute

Med færre koronarestriksjoner vil også igjen bussturistene komme til Domkirkeodden og disse gjestene vil kunne bety mye for lunsjsalget. De vil også få tilgang til en uteservering som Kavli har stor tro på.

– Her tror jeg det blir fantastisk på sommeren og på uteserveringen har vi 130 plasser, sier Kavli som vet at det er mange fra Hamar som ser fram til gjenåpningen.

– Vi har jo en del gjester fra Hamar på Forstmann i Elverum og de kan fortelle at de er glade for å få tilbake dette tilbudet på Hamar, sier han.


Bestillinger renner inn

Hamarstua var i sin tid et populært sted å arrangere konfirmasjoner, bryllup og lignende tilstelninger. Etter at det ble kjent at Kavli skulle overta driften i bygget har det tikket inn jevnt med reservasjoner.

Et par av helgene i mai er allerede booket, noe er opptatt i sommer og til høsten er det også noen som har reservert lokalene for å holde konfirmasjon.

– Det begynner å fylle seg opp, så om man ønsker å booke bør man være raskt ute.

Om man googler Odden Spiseri vil man kunne få vegforklaringer til Grimstad. I sørlandsbyen ligger nemlig et serveringssted med dette navnet. Eller, rettere sagt, lå. Spisestedet la ned driften etter 27 år i februar. Kavli tror ikke navnelikheten vil by på like store problemer som et annet serveringssted i byen opplever om dagen.

– Jeg fant ut at det i Grimstad skulle legges ned og da er jo navnet ledig. For å være på den sikre siden blir navnet på Hamar «Odden Spiseri & Catering,» avslutter Kavli.

Det er Cathrine Jensen fra Brumunddal som blir daglig leder. Hun har erfaring fra Pepperkverna, Astoria, Scandic Elgstua, Basarene og Volum.

Grunnbemanningen blir på seks årsverk.