Etter nærmere 20 års opphold gikk Pod i studio igjen tidligere i år og albumet «III» ble utgitt tidligere denne måneden. Grunntanken var at gutta ville gi det et nytt forsøk og i hvert fall få til en verdig avslutning på det de begynte på og som kanskje sluttet litt for brått i årtusenskiftet.

– Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på denne plata. Det virker som folk kjenner igjen Pod fra tidligere og vi er veldig glade for at «Here's Johnny har fått såpass mye spilletid på radio, sier Halvorsen.

– Fortsatt spennende

Gutta i bandet begynner å bli rutinerte og har til sammen flere spillejobber under vesten enn det er verdt å telle opp. Det påvirker på ingen måte motivasjonen og gløden.

– Det er fortsatt spennende å spille konserter og det er noe veldig spesielt å spille med Pod. Jeg har spilt i mange band og med mange forskjellige folk, men jeg får aldri den samme gnisten som når jeg spiller med Pod, forteller Halvorsen.

Det å spille på hjemmebane er også noe han ser veldig fram til.

– Det å spille på Hamar er alltid moro og vi regner med at det kommer en del gamle bekjente og håper at det også dukker opp noen nye. Vi er i hvert fall veldig klare til å spille på hjemmebane. Jeg kjenner at det begynner å krible når jeg snakker om det, sier Halvorsen.

Har øvd mye

Da bandet var som mest aktive på slutten 90-tallet tok de øvingen veldig seriøst og kunne jobbe med å øve inn låter fem dager i uka. Når de nå skal ha konsert på hjemmebane skrider de også disiplinert og seriøst til verket.

– Vi øvde ekstremt mye før og vi stiller godt forberedte til denne konserten også. Nå øver vi ikke inn nye låter, men kan fokusere kun på denne konserten. Vi har klart å møtes ofte over en lang periode nå, så jeg tror dette skal bli bra, sier Halvorsen som lover at bandet kommer med samme oppskrift som på konsertene i glansdagene, altså med mye trøkk og energi. De var kjent for å spille høyt og det har de ikke gått bort fra når de nå gjør et konsert-comeback.


Gamle låter

Sjøl om det nyeste albumet altså ble sluppet tidligere denne måneden er de fleste låtene skrevet på slutten av 90-tallet, og det høres tidvis godt. Albumets kanskje beste låt «I am the one» gir klare assosiasjoner til grungeband og kanskje mer til postgrungeband som blant annet Silverchair. Halvorsen forteller at han har hentet inspirasjon fra band og artister som befinner seg langt fra hverandre i det musikalske landskapet.

– Jeg har hørt mye på både Neil Young og Sepultura i tillegg til Oasis og Bob Dylan, og musikken man lager blir jo et oppgulp av det man selv er inspirert av, sier han.

Åpne for flere konserter

Om du ikke har skaffet deg billett til konserten bør du kaste deg rundt, for det kan være siste mulighet til å se bandet live. De har ikke planlagt noen flere liveopptredener, men utelukker heller ikke at de blir å se sammen på scenen igjen.

– Vi er helt åpne når det gjelder dette. Vi sier ikke bastant ja eller nei, men vi kommer ikke til å legge mye penger i et budsjett for å dra på turne. Det kan uansett være mulig å få til flere konserter, men det koster jo litt å få oss ut nå, sier Halvorsen og ler før han blir alvorlig igjen.

– Vi ønsker å levere på et høyt nivå både når det gjelder lyd og lys, så det er ikke bare å kaste gitaren i bagen, avslutter Halvorsen.