Snart klart for ny folkefest i Løten

POPULÆRT: 2016-utgaven av Pultost- og akevittdagene i Løten nærmer seg med stormskritt. Her fra fjorårets folksomme åpning i strålende solskinn. Foto: Merete N. Netteland

POPULÆRT: 2016-utgaven av Pultost- og akevittdagene i Løten nærmer seg med stormskritt. Her fra fjorårets folksomme åpning i strålende solskinn. Foto: Merete N. Netteland

Artikkelen er over 3 år gammel

Den åttende utgaven av Pultost- og akevittdagene i Løten er en drøy måned unna, og årets program nærmer seg ferdigstilt.

DEL

(Østlendingen) – Det går slag i slag nå om dagen. Musikken er spikret, og stort sett alle utstillere er fylt opp. Nå jobber vi med finpussen for årets program, sier leder i komiteen for Pultost- og akevittdagene, Marte Larsen Tønseth.

I tillegg til Bondens Marked, åpen gård hos Håkon Marius Kvæken på Berg Vestre, og de vanlige aktivitetene på Akevitten- og Pultostens Hus med blant annet foredrag og smaksprøver, vil det som tidligere år også bli en del konserter både på dagtid og kveldstid fredag og lørdag første helga i september.

Fredag spiller blant annet duoen The Perfect Day, som bidrar med coverlåter ute i lavvoen i sentrum.

Et av de andre høydepunktene kommer lørdag kveld, når det lokale bandet Løiten Twang Depo spiller opp til fest i området utenfor og inne på Bøndernes Hus. Samme band spiller for øvrig også på dagtid samme dag.

Pause for Barnas Bondens Marked

I motsetning til de siste årene, blir det ikke noe av Barnas Bondens Marked dette året.

– Vi har kjørt markedet i fire år, og føler det kan være lurt å ta en pause. Det krever veldig mye ressurser av personene som er involvert ved Bondens Marked, og det er derfor grunnen til at vi nå velger det bort, sier Larsen Tønseth.

Barnas Torg blir imidlertid som før, men flyttes fra parkeringsplassen utenfor Sparebanken, til området rundt den nye Munch-inspirerte lekeplassen på Løten Torg, som etter planen skal åpnes samme helg som Pultost- og akevittdagene.

Maskinutstillingen som tidligere har vært der lekeplassen etter hvert kommer opp, flyttes dermed til parkeringsplassen utenfor Sparebanken der Barnas Torg befant seg tidligere.

– Blir aldri for mange

Fjorårets Pultost- og akevittdager samlet omkring 15.000-20.000 besøkende. Et antall lederen naturlig nok håper på også i år.

– Og selvfølgelig fint vær da, sier Larsen Tønseth, som for øvrig heller ikke sier nei takk til flere bidragsytere på dugnadssiden under og i forkant av det to dager lange arrangementet.

– Det er enkelt å få med seg folk som har stilt opp tidligere, men hvis enda flere har lyst til å bidra er det bare flott. Vi blir aldri for mange, sier hun med et smil.

Artikkeltags