Nå skal bandmiljøet opp fra dvalen i Løten

PÅ PLASS: Virksomhetsleder for kultur, informasjon og service, Bente Hagen foran den nye musikkbingen utenfor Løten ungdomsskole. Foto: Vegard Sandberg

PÅ PLASS: Virksomhetsleder for kultur, informasjon og service, Bente Hagen foran den nye musikkbingen utenfor Løten ungdomsskole. Foto: Vegard Sandberg

Artikkelen er over 3 år gammel

Den splitter nye musikkbingen er endelig på plass utenfor ungdomsskolen i Løten.

DEL

(Østlendingen) – Tidligere var det et veldig stort og godt bandmiljø her, men nå har det vært litt nede i noen år. Vi håper imidlertid å få det opp igjen nå som musikkbingen er på plass, sier virksomhetsleder for kultur, informasjon og service i Løten kommune, Bente Hagen.

Det var i fjor at kulturskolen fikk tilslag på 200.000 kroner etter å ha søkt om tilskudd til musikkbingen fra musikkutstyrsordningen.

Totalkostnadene var på 400.000 til sammen, men resten sørget Løten kommune for gjennom omdisponerte midler fra planlagt bygg til samme formål.

Lang reise

Den røde bingen på 32 kvadratmeter ble fraktet med båt fra Nord-Norge til Oslo, før den ble kjørt videre med bil til Løten i fellesferien. En reise som ikke bare var lang, men også en smule kronglete.

– Den var faktisk så stor at man måtte kjøres på nattetid og ha politieskorte, så det var et lite styr å få den på plass, men nå er den endelig her, sier Hagen med et smil.

Støtte til utstyr

Kulturskolen har for øvrig fått nye lokaler inne på ungdomsskolen, og bingen skal derfor stå utenfor der slik at både kulturskolen, ungdomsskolen og Ungdommens hus kan bruke det sammen.

– Men de som ikke er organisert i noe har også muligheten til å komme og spille, sier Hagen, som opplyser at musikkbingen etter planen skal tas i bruk etter skolestart.

– Akkurat nå er den helt tom innvendig, men vi har fått støtte på litt over 37.000 kroner til utstyr. I tillegg må vi stille med like mye i egenandel. Jeg vet ikke helt hvor langt pengene rekker på stående fot, men målet er i hvert fall å få på plass både gitarer og trommer ganske snart, sier Bente Hagen.

Artikkeltags