– Et perfekt anlegg!

FORNØYDE: Leder i Brenneriroa og omegn velforening, Knut Vidar Moløkken og Storhamar-spiller Christian Larrivée etter lørdagens oppvisningskamp under åpningen av den nye Lundbana i Løten. (Alle foto: Vegard Sandberg)

FORNØYDE: Leder i Brenneriroa og omegn velforening, Knut Vidar Moløkken og Storhamar-spiller Christian Larrivée etter lørdagens oppvisningskamp under åpningen av den nye Lundbana i Løten. (Alle foto: Vegard Sandberg)

Artikkelen er over 3 år gammel

Storhamar-stjerna Christian Larrivée var full av lovord om den nye ishockeybana ved Lund skole i Løten som ble offisielt åpnet med blant annet showkamp lørdag.

DEL

(Østlendingen) SE BILDESERIE NEDERST I SAKEN

– Det minner meg faktisk veldig om der vi spilte ishockey hjemme i Canada. Det må bli enda flere sånne rundt omkring i Norge. Anlegget her i Løten har blitt helt perfekt! sier en imponert Larrivée til Østlendingen.

«Mætt» med folk!

Nærmere 1.000 personer var på plass for å overvære den offisielle åpningen av ishockeybana, som har blitt til etter utallige dugnadstimer fra dugnadsgjengen i Brenneriroa og omegn velforening.

Anlegget har en prislapp på over 800.000 kroner, og har blitt en realitet etter solide bidrag fra blant annet Løten kommune, samt spillemidler fra Norsk Tipping.

I tillegg til en gapahuk med innlagt strøm og grillplass, har anlegget også fått nytt vant og lysanlegg, og det er ingen tvil om at løtensokningene har fått noe de kan være ordentlige stolte av.

– Det har faktisk blitt bedre enn vi turte å håpe på. Nå har vi endelig lyktes med den store drømmen, nemlig ei skikkelig ishockeybane, sier leder i Brenneriroa og omegn velforening, Knut Vidar Moløkken.

Han gledet seg også stort over oppmøtet lørdag ettermiddag.

– Det kom jo rett og slett «mætt» med folk! Et utearrangement midt på vinteren kan jo bikke begge veger, men når vi treffer med været og folk møter opp som i dag, så blir det en skikkelig folkefest. Det er helt fantastisk, sier Moløkken fornøyd.

Underholdende oppvisningskamp

Lørdagens arrangement startet med noen velvalgte ord og gratulasjoner fra blant andre Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth, før snora på den nye bana som seg hør og bør ble klippet.

Rett etterpå var det klart for dagens høydepunkt da et sammensatt lokalt lag fikk måle krefter mot A-laget til Storhamar Hockey, noe som ble en underholdende affære med både scoringer, piruetter, knall og fall.

Den høyst uhøytidelige kampen endte til slutt 3–3 etter fulltid, og måtte dermed avgjøres på straffeslag.

Godt hjulpet av et par tvilsomme og smått lattermilde dommeravgjørelser, var det etter hvert de lokale heltene som trakk det lengste strået mot et av Norges beste hockeylag til stor jubel fra de rundt 1.000 frammøtte.

Det var ingen dårlig start for den nye Lundbana i Løten!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken