Low-Fly Quintet har allerede hatt konserter i Elverum, Kongsvinger og på jazzkafe i Oslo Konserthus, men nå er det slipp av albumet «Winter Love Song» som gjelder. Dermed blir det «litt ekstra» under slippkonserten på Festiviteten Bar & Scene lørdag 23. november.

Hit kommer også Arnfinn Melby, som tar med seg munnspillet sitt for å skape litt Low-Fly blues i tillegg til jazzen, som bandet er kjent for.

Perfekte omgivelser

– Vi gleder oss veldig til å spille på en fantastisk «cool location», særlig for oss som flørter med lydbilder fra tiden da Festiviteten ble bygget. Dette lokalet passer veldig til å bli bygget om til en jazzklubb for en kveld, vokalist Camilla Tømta.

Og: Ekteparet Therese Slob og Ruben-Arie Slob fra PS Dance skal bidra med dans.

– Stas! De ble med på en videoinnspilling vi hadde nylig. Også er det veldig kult at folk som driver med dans og teater sier ja når man spør om de vil være med på vårt prosjekt. Jeg tror det blir en veldig fin opplevelse for publikum.

Det har gått to år siden jazzkvintetten ga ut debutplaten «Stop For A While» på Losen Records. Den ble møtt av strålende kritikker jazzanmelder i inn- og utland. Flere rullet seksere på terningen.

Oppland Arbeiderblad skrev: «Det er ikke hverdagskost å få nye låter pakket inn i papir fra førkrigstida, men denne gjengen gjør det, og de gjør det bra»

Ifølge Tømta har man på det nye albumet videreutviklet uttrykket fra første plate. Nå leker de seg med vokaljazzen fra første halvdel av 1900-tallet på sitt eget vis.

– Vi har skrevet alle låtene selv denne gangen. Og det er et album hvor instrumentalistene har fått mer plass. Vi føler kort og godt at vi har funnet soundet vårt, sier Tømta.

Noe som overrasker tilhørerne er kvintettens spesielle besetning med cello i tillegg til vokal og pianotrio. Det låter unikt.

De som har opplevd Low-Fly Quintet live sier at de er et liveband som overrasker.

Ikke glad i vinter

Det nye albumets tittelspor,«Winter Love Song», er ikke kjærlighetssang til vinteren, men en kjærlighetssang på tross av vinteren, bedyrer bandet. Og lover å belyse hverdagslige, triste eller vonde tema på en morsom, vakker og varm måte under konserten.

– Albumet er egentlig veldig optimistisk, selv om låtene kanskje har et litt trist utgangspunkt. Jeg personlig er ikke så glad i vinter. Men selv om ting er mørkt og litt trist, så kan man oppleve fine ting. Det er blitt en plate om det å finne lyspunkter.

Foruten Tømta består bandet av Siri Snortheim på cello, Uri Sala på kontrabass, Ole Gjøstøl på piano og Skjalg Lidsheim på slagverk.