Gå til sidens hovedinnhold

Lunkne anmeldelser, men lokalbefolkningen svikter ikke Børning-filmene

Til tross for en meget lunken mottakelse blant norske filmanmeldere drar Børning 3 med hamarsingen Anders Baasmo i hovedrollen masse folk til Hamar kino.

– Anders Baasmo er meget populær i Hamarregionen, sier kinosjef ved Hamar kino, Espen Jørgensen. Det kan han fastslå etter at Børning 3 har vært å se på Hamar kino i to uker.

Lunkne anmeldelser

Filmen ble belønnet med terningkast fem i Hamar Arbeiderblad, men det øvrige anmelderkorpset i Norge har i liten grad latt seg begeistre av den tredje bilfilmen med Anders Baasmo.

«Fartsfylt tull som ikke holder helt til mål»

«Hjerteløst publikumsfrieri»

«Dessverre er «Børning 3» blitt en skranglekasse som pruster av gårde mens du lytter til alle ulydene og lurer på hvor i systemet feilen er.»

Dette er et utdrag av anmeldelsene filmen har fått.

– Ingen av filmene har fått gode anmeldelser i riksmediene, men det betyr lite for folk flest, tror jeg. Hamarsingene har elsket Børning-filmene, og det gjør de åpenbart fortsatt.

Nr. tre i landet

En slik tilstrømming for å se Børning 3 er det faktisk ikke mange kinoer som kan måle seg med i Norge.

– Til nå har vi solgt over 5.000 billetter til filmen. Det er veldig gode tall og gir oss tredjeplassen på landsstatistikken, sier Jørgensen.

Restriksjonene i forbindelse med koronapandemien gjør at det er litt mer utfordrende med kino, men folk er flinke tilpasse seg. Og det er aller helst i helger folk ønsker å gå på kino. som

– Spesielt i helgene selger vi ut så godt som alt vi har lov til, mens det er litt ledig kapasitet på ukedagene. Vi satser på mange forestillinger, ettersom vi selvsagt nøye følger smitteverntiltakene, med maks 200 pr. visning, sier han.

Et stykke igjen

Begge de første filmene i det som nå er blitt en trilogi oppnådde gode seertall på Hamar kino.

Den første filmen hadde 11.500 seere mens Børning 2 hadde 12 500, så det er fortsatt et godt stykke igjen før Børning 3 tar igjen sine forgjengere, men den kommer ikke til å bli tatt av plakaten før et godt stykke utpå vinteren, så den vil trolig legge seg i nærheten av disse tallene.