Lutefiskfestivalen er blitt arrangert siden 2013 og koronapandemien klarer ikke å slå beina under årets versjon. Litt redusert blir den riktignok, men Hemsøe mener det er viktig med denne type arrangementer i den tida vi er inne i.

– Det er jo litt unntakstilstand i år, men det er nå folk virkelig trenger å komme seg litt ut og ha det hyggelig. Det å avlyse var siste utveg, forteller Hemsøe.

Pizza stoccafisso

Årets festival er i tidsrommet 4. -7. november og med serveringer på Stortorvet Gjestgiveri, Schwenckes vinkjeller og hotell Victoria. Nytt av året er også at Hemsøe samarbeider med Il Teatro, den italienske restauranten som Salvatore Putzu skal drive i Festivitetskvartalet.

– Det italienske kjøkken er gode på å benytte tørrfisk og da tenkte jeg at det var veldig naturlig å gå til Salvatore for å spørre om han var interessert i et samarbeid, sier Hemsøe.

Dette var den erfarne italieneren interessert i og resultatet ble en meny med tre retter der tørrfisk er hovedingrediensen:

Pizza stoccafisso: Tomat San. Marzano, kapers, oregano, oliven, soltørkede tomater, stoccafisso, persille og olioextravergine.

Spaghetti cacio pepe e stoccafisso: Spaghetti, stoccafisso, parmesan, pecorino, sitronskall og pepper.

Bruschetta di stoccafisso: Stoccafisso: marinert i sitron, chili, rød løk, cherrytomat og salt servert på en bruschettone (en skive av hjemmebakt brød) olioextravergine og rucola.

– Jeg valgte en relativt enkel oppskrift og hvis dette slår an kan det godt hende det blir å finne fast på menyen, sier Futzu.

Sikter mot de yngre

Det vil selvfølgelig også være muligheter for å nyte tradisjonelle lutefiskmåltider, men ved å samarbeider med Futzu håper Hemsøe å kunne appellere til litt yngre mennesker enn den gjennomsnittlige deltaker på lutefiskfestivalen.

Snittalderen på festivalen ligger nok på 50 pluss, så vi håper å kunne treffe en yngre gruppe mennesker med denne menyen, så håper vi hamarsinger tør å prøve noe nytt, sier Hemsøe.