Julebord, juleavslutninger, julepynting, julevask, julehandel... Det kan fort bli for mye nisser og Chris Rea på øret, så da er det godt å ha konsertscener i byen som er pålitelige leverandører av gode konsertopplevelser.

– Det er mange artister på tur om dagen naturlig nok, så det er mange aktive turneer som er aktuelle for stopp hos oss. Det gjør at tilgangen er god. Men Hamar har blitt en etablert konsertby som de fleste artistene vil innom, så vi er heldige slik sett, sier Espen Solheim Røhne i Venues.

Allerede torsdag forventes det bra med folk når Vamp spiller på Festiviteten. De er ute på høstturne hvor de har spilt for fulle saler og faktisk også satt opp ekstrakonserter. Det ferske albumet «Tiår det tar» har fått en strålende mottakelse og bandet gleder seg til å spille i Hamar.

Det samme gjelder for gutta i Dunderbeist som endelig får spille på hjemmebane fredag. Der vil de spille låtene fra det nyeste albumet «URO» i tillegg til å dra fram noen gamle klassikere når de entrer scenen på Gregers. Konsertene de nylig har hatt i Tromsø og Oslo bærer bud om en aldeles framifrå konsertopplevelse. De legger ikke skjul på at det å spille på hjemmebane fortsatt betyr mye.

– Det er absolutt fortsatt stas å spille på Hamar. Det er fortsatt hjembyen og det får man ikke gjort så mye med. Det er jo også helt klart en av de byene som har levert helt i toppklasse på publikumsengasjement og liv i salen. John Dee forrige fredag var forresten helt elektrisk med allsang og lun og god stemning. Vi merker at det ikke bare var oss som var sugne på å ha Dunderbeist i konsertmodus igjen, forteller gutta i bandet.

Samme dag spiller for øvrig Kari Bremnes på Kulturhuset, og den konserten har vært utsolgt lenge. Lørdag spiller Levi Henriksen and the Babylon Badlands på Gregers og så fort de har gått av scenen blir det en hardtslående konsertopplevelse med Vreid, Djerv og The New Deathcult

Før julefreden senker seg er det duket for flere gode rockeopplevelser i byen og i oversikten nedenfor kan du se når blant annet Oslo Ess, BigBang og DumDum Boys spiller i Hamar. Fra onsdag og fram til søndag kan du også se Hamarrevyen i Hamar Teater. I oversikten under kan du se et visst utvalg av det som skjer i byen fram mot jul.
Når HvorHvem
6.11Hamar KulturhusDon Quijote
9.11Hamar Teater

Jonas Alaska & Thom Hell

9.11Hamar KulturhusFagert er landet - Hamar Veterankorps
10.11GregersDevilbird
11.11Hamar KulturhusÅge, Gunnar og Trondheimsolistene
12/13.11Hamar TeaterMan er Mann - Mannskoret Sangkam
12.11Hamar KulturhusTORA
13.11FestivitetenMaria Mena
19.11Hamar KulturhusDumDum Boys
20.11GregersGLO
20.11FestivitetenPod
26.11

Festiviteten

Maria Mena - ekstrakonsert
26.11 Hamar KulturhusNøtteknekkeren
27.11

Hamar Kulturhus

Julesanatoriet
28.11

Hamar Kulturhus

Fabrice Bligoud Vestad
2.12GregersMayhem
3. 12

Hamar Kulturhus

Herborg Kråkevik
3. 12FestivitetenRuben
4.12

Festiviteten

Oslo Ess
9.12

Hamar Kulturhus

Tøyser jula inn
10.12SebsWyruz - støttekonsert
10.12

Hamar Kulturhus

Alejandro Fuentes
10.12FestivitetenValentourettes speller Jokke
12.12Hamar KulturhusKnut Kippersund - Jul actually
15.12FestivitetenBigBang
18.12SebsDunderbeist - støttekonsert