Det er Kim Osmundsvåg, Knut Erik Gleisner og Dagny Haukås som står bak støttekonserten der inntekten går uavkortet til driverne av Sebs hotell og District 23, Hein Rikar Steen Michaelsen og Roar Øverli.

– Hein og Roar har jo blitt gode venner opp gjennom årene, og det var tøft å se hvordan de slet i forbindelse med pandemien. Når det i tillegg brant der tenkte jeg at jeg ikke kunne la venner ha det så tungt uten å bidra med noe. Derfor dro jeg først i gang en Spleis-aksjon. Der er beløpet nå 291 000. Jeg har sett at enkeltpersoner gir 6 500 kroner og jeg har fått meldinger fra folk som sier at de skal gi mer så fort de får lønning. Det viser seg at det er mange uselviske folk med stort hjerte og vi har fått inn langt mer penger enn forventet, forteller Gleisner.

Sier litt om statusen

Foreløpig er Dunderbeist og Wyruz booket til arrangementet, band som opprinnelig skulle spilt på Sebs i løpet av våren. Det vil imidlertid bli offentliggjort flere som skal opptre om ikke så lenge. Det å få tak i band som vil stille opp gratis har vært det minste problemet.

– Vi har måtte takke nei til ganske mange band som har hørt om dette arrangementet og som ønsker å bidra. Det er jo mange band som har en sterk link til Sebs og som har spilt sine første konserter her. Det er faktisk også en del kjente band og artister som har deltatt i Spleis-aksjonen og dette kombinert med den vanvittige responsen vi har fått sier mye om statusen til Sebs i byen, sier Osmundsvåg og Gleisner.

– Og det er jo veldig kult at Gregers stiller lokalene til disposisjon for dette. Det er stort av dem.

Alle ønsker et nytt sted

Steen Michaelsen og Øverli har tidligere uttalt at de anser det som veldig lite sannsynlig at de kan returnere til lokalene som ble skadet i brannen, og at de følgelig har begynt å se etter andre muligheter. At dette vil bli noe helt annet enn den særegne kjelleren i Grønnegata er ikke noe som bekymrer Gleisner og Osmundsvåg.

– Det trenger ikke være som det alltid har vært, men det kan uansett bli like kult. Vi er sikre på at Hein og Roar får til dette og det var jo ikke lokalene alene som gjorde Sebs til det det var. Det var jo folka og atmosfæren. Det var et samlingssted som var langt mer enn en pub og dette er noe som kan videreføres uansett hvor de velger å åpne, og det at de skal gjenåpne er noe alle ønsker, sier Gleisner.


Tror det blir fullt

Gregers har en kapasitet på om lag 400 personer og Gleisner og Osmundsvåg føler seg ganske trygge på at det blir fullt. Akkurat hvor mye penger det kommer til å innbringe er dog usikkert foreløpig ettersom de ikke har landet prisen på inngangsbillettene ennå.

– Dette er noe vi grubler på og som vi snart må lande. Vi tenker at prisen må ligge på et nivå som gjør arrangementet tilgjengelig for så mange som mulig. Samtidig har vi jo sett at det er en vanvittig giverglede og oppslutning rundt dette, sier de.

Det har også Roar Øverli registrert og han blir rørt bare han snakker om engasjementet.

– Gjett om det er rørende og ikke minst motiverende å se hvor mye folk engasjerer seg og ikke minst bidrar med for å få oss opp på beina igjen. Alle støttemeldingene direkte og de som har blitt skrevet på sosiale medier om både Distrikt 23 og Seb’s Hotel er en inspirasjon ut av denne galakse for oss. Vi fikk jo enorm hjelp under pandemien også, som jeg så absolutt ikke har glemt. Og at det er så mange som er villig til å bidra videre for å få oss på beina igjen er jo helt enormt. At vi har slike fantastiske folk som tar initiativ til å få oss opp på beina igjen, er jo egentlig helt vilt. At Knut Erik, Dagny og Kim har satt i gang en støttekonsert er jo helt utrolig hjertevarmende og inspirerende. Jeg vet hvor mye jobb det er å sette sammen et arrangement som dette, og hvor mye tid det krever. Jeg tror ikke det finnes en pub på jord som har opplevd tilsvarende støtte som vi har gjort. Jeg føler på et stort ansvar, er ydmyk og ikke minst er jeg inspirert av all denne støtten til å få pubene opp å gå igjen. Så Hamar igjen kan få sitt fantastiske krypinn hvor det er en rettighet at du kan være akkurat den du er, sier Øverli.

Han har foreløpig ikke så mye nytt å melde når det gjelder lokaler.

– Vi har foreløpig ikke signert noe. Vi er fortsatt på utkikk og venter på svar fra noen. Andre har vi fått nei fra. Leiemarkedet er imidlertid stadig i bevegelse, så vi har troa på at det før eller siden vil dukke opp et lokale, avslutter han.