Med sin særegne raspete stemme ble Macy Gray allemannseie over natta da hun i 1999 fikk en kjempehit med låta «I try» som i skrivende stund har over 200 millioner strømminger på Spotify. Albumet «On how life is» solgte til multi-platinum og vant en Grammy.

Siden da har hun gitt ut ti kritikerroste album, mottatt fem Grammy-nominasjoner, spilt på de største konsertstedene i verden og samarbeidet med en rekke superstjerner som for eksempel Fatboy Slim og Black Eyed Peas.

Nylig ga det nye samarbeidet «Macy Gray og The California Jet Club» ut den nye låten «Thinking Of You (2021). Låten er første smakebit på deres kommende debutalbum «Reset» og har mottatt strålende kritikker fra både fans og bransje.At en artist av et slik kaliber finner veien til Hamar skyldes blant annet nettverket som kulturhuset har opparbeidet seg.

– Vi har vært tydelig overfor våre samarbeidspartnere at vi også ønsker å satse på større artister og at vi ønsker å bli kontaktet når utenlandske artister skal til Norge, sier programansvarlig på Hamar kulturhus, Mocci Ryen.

Tidligere har artister som Isac Elliot, Veronica Maggio og Harlem Gospel Choir gjestet kulturhuset, og Ryen forklarer at de ikke løper noen stor økonomisk risiko ved å hente slike artister.

– Det er mulig å gå i pluss selv om man henter sånne artister, men vi ser på økonomien gjennom et helt år. Det gjør at vi kan ta noen sjanser innimellom, sier Ryen som håper Macy Gray ikke er helt glemt.

– Det har jo vært stille rundt henne en stund, så jeg er jo litt spent på hvordan oppslutningen blir, sier hun.

Det er nesten et år til soulstjerna kommer til Hamar, men det kommer trolig til å bli flere store artister på kulturhuset før den tid.

– Det kommer nok noen store norske artister til høsten uten at jeg vil avsløre navnene foreløpig. Det er generelt en spennende tid vi går inn i. De aller fleste vil ut og spille, men det er fortsatt mange som som er litt avventende med tanke på å sette opp konserter, forteller Ryen.