Gå til sidens hovedinnhold

Mange ønsker å bli en del av behandlerfellesskapet i Villa Solgull: –Stor fordel å være i samme hus

På gamle Torp legesenter møter du nå et kollektiv av behandlere som i sum ønsker å kunne behandle hele mennesket, så vel innvendig som utvendig. De ser store fordeler med å være samlokaliserte og opplever stor pågang fra behandlere i privat praksis som vil bli en del av fellesskapet.

Villa Solgull er et fellesskap av behandlere som ønsker å bruke sin kunnskap, sine livserfaringer og evner til å hjelpe mennesker der de er i livene sine. Deres visjon er å møte hele mennesket, fysisk, psykisk, sjelelig og åndelig. De kan tilby individuelle behandlinger, foredrag, veiledning, temakvelder og kurs. Torsdag kveld holder de åpent hus på kveldstid for å vise fram hva som skjer på huset. Da kan man delta på foredrag og andre aktiviteter i gruppe, og få demonstrert eller selv prøvd ulike type behandlingsformer.

– Dette har vi prøvd å få til tidligere, men koronasituasjonen satte en stopper for det, sier Hilde Johanne Aafoss som er klinisk psykolog, veileder og historieforteller.

– Fordel å være samlet

I stedet for at behandlere i privat praksis skal jobbe hver for seg fordelt rundt om i byen har de altså samlet seg i ærverdige Torps legesenter der de i andre etasje har egne behandlingsrom og felles oppholdsrom hvor de kan møtes for en kaffe og litt fagprat mellom pasientene.

– Vi synes det er en stor fordel å være i samme hus. Vi jobber primært hver for oss, men det hender at noen av oss utfører behandlinger sammen, forteller Stefan Östgård som praktiserer polaritetsterapi og energimedisin.

– Vi lærer av hverandre og anbefaler husets andre behandlere til pasientene våre hvis vi tror det er noe de kan hjelpe med, sier Sissel Sundheim som praktiserer healing og spirituell veiledning.

Mange vil inn

Behandlingsfellesskapet består av seks faste, samt fem behandlere som sporadisk leier rom i Villa Solgull. En av de faste er Barbora Hansen-Øvre som har drevet Clinic Barbora nesten akkurat et år nå.

– Det har vært et kjempebra år for meg og det er faktisk ventelister for å få time, sier hun.

Ventetid er det også for behandlere som ønsker å bli en del av fellesskapet på Torp.

– Det er mange som ønsker seg hit, men slik det er nå har vi dessverre ikke plass til flere, forteller Aafoss.

Behandlerne kan fortelle om en kundegruppe som i sum er ganske bred.

– Kjønnsfordelingen er ganske jevn og det er et stort spenn i alder på de som får behandling på huset her. Jeg har hatt de som bare er noen måneder gamle, forteller Vibeke Olden Røstad som tilbyr fotsoneterapi og øreakupunktur.

– Og den eldste som har vært hos meg er godt over 80, skyter Sundheim inn.

Den siste av de faste som er å treffe på Villa Solgull er Ann-Elin Lium som er kursholder, forteller og storycoach.