Pedersen tilbake i landslagsvarmen, King vraket

SAMMEN: Marcus Pedersen (t.v.) og Stefan Johansen på treningen til det norske U21-landslaget i Tel Aviv. Nå skal de spille sammen på A-landslaget.

SAMMEN: Marcus Pedersen (t.v.) og Stefan Johansen på treningen til det norske U21-landslaget i Tel Aviv. Nå skal de spille sammen på A-landslaget. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Marcus Pedersen ble tirsdag tatt ut i landslagstroppen til Norges EM-playoff mot Ungarn. Joshua King fikk ikke plass i troppen.

DEL

Pedersen har ikke vært med på A-landslaget siden august i fjor. Spissen har blomstret etter at han returnerte til Strømsgodset i høst. Ni mål på ni kamper er fasit så langt. Tirsdag ble 25-åringen belønnet med landslagsplass av Per-Mathias Høgmo.

– Troppen speiler at det er med spillere som gjør målpoeng for tiden. Både hjemme og ute. Marcus er en av dem. Han har hatt en veldig god utvikling, sa landslagssjef Høgmo da han presenterte troppen.

Strømsgodset-spilleren står bokført med sju kamper og ett mål for A-landslaget.

Det var Bournemouth-spissen Joshua King som måtte vike for Pedersen. Han har fått rikelig med spilletid i Premier League-klubben, men har slitt med å finne veien til nettmaskene.

Høgmo fant også plass til Tom Høgli i troppen. København-spilleren har vært ute med skade siden slutten av september, men skal være spilleklar til dobbeltkampen mot Ungarn.

Mohamed «Moi» Elyounoussi var den siste lille overraskelsen i Høgmos tropp.

Norge tar imot ungarerne på Ullevaal 12. februar. Tre dager senere spilles returoppgjøret i Budapest.

Det øvrige uttaket bød ikke på overraskelser. (©NTB)

Artikkeltags