I begynnelsen av juli slippes Marte Qvenilds debutroman «Sommerfesten» som tar for seg relasjonen mellom besteforeldre og barn ved samlivsbrudd. Det har vært hardt arbeid for 44-åringen å komme seg i mål med bokutgivelsen.

– Det har vært en drøm bestandig å få skrive egen bok. Jeg har hatt flere forsøk og har fått flere avslag. Da er det jo veldig moro at det endelig gikk, sier Qvenild som til daglig jobber i Forskningsrådet og er bosatt i Oslo.

Boka handler om en farmor og barnebarnet hennes som pleide å ha de fint sammen, men som ikke får treffes mer på grunn av samværssabotasje etter skilsmisse.

– Blant annet er den innom ringvirkningene ved et samlivsbrudd. Det er ofte fokus på foreldrene og barnet i en slik situasjon, men det er mange personer rundt som også blir preget av dette. Det er et spennende tema, og mange har vonde historier knyttet til dette, sier hun.

«Sommerfesten» lanseres av Flamme Forlag.

– Det blir veldig stort og spennende når den endelig blir lansert. Det blir en digital lansering, også skal jeg feire litt med dem som står meg nær, avslutter Qvenild.