Massasjekunde Anniken (37) endte med å overta salongen

Artikkelen er over 1 år gammel

Anniken Aanonli Sandal sto uten jobb og tok behandling på salongen Hud, kropp & sjel. Da spurte eieren om hun ville ta over.

DEL

Bla i motivene over for å se flere bilder fra Annikens salong.

– Noen ganger må man bare hoppe i det og ta sjansen, sier Anniken Aanonli Sandal, ny driver av Hud, kropp & sjel i Storhamargata.

Gavekort på massasje

Turi Tønsager hadde drevet salongen i 2,5 år og hadde bestemt seg for å gjøre noe annet da hun fikk inn Anniken Aanonli Sandal som kunde.

– Jeg hadde fått gavekort av ei venninne på massasje. Under massasjen så snappet Turi opp at jeg hadde hudpleieutdanning og lurte på om jeg ikke hadde lyst til å ta over salongen, forteller Anniken.

Turi bekrefter historien:

- Jeg hadde bestemt meg for å avslutte firmaet fordi jeg var gravid og skulle ha barn. Samtidig ville jeg at bedriften, med alt det jeg hadde bygget opp, skulle bestå. I forkant hadde jeg forsøkt å spørre alle i nettverket mitt om de ville ta over. Også dukket Anniken opp.

Forespørselen kom akkurat på et tidspunkt da Anniken, som også er utdannet vernepleier, sto uten jobb.

Anniken dro hjem til pappa, som hadde erfaring med å stifte aksjeselskap.

– Vi tittet på tallene på salongen, og bestemte oss for å satse. Vi kjøpte ut merkenavnet og tok over inventaret. Jeg er ansatt gjennom selskapet Ess4 AS som daglig leder av salongen og pappa tar seg av alt papirarbeid, forteller Anniken.

Turi fikk en datter som er blitt sju måneder. Etter 15 år i bransjen skal hun etter hvert over på noe annet, men hun sier at hun er glad for at det ble Anniken som driver salongen videre:

– Anniken er en veldig koselig og driftig dame. Veldig flink. Også ser jeg at hun er veldig god på sosiale medier. Så dette tror jeg skal gå veldig bra for henne.

Fra salongen tilbyr Anniken hudterapi, klassisk massasje, klassisk fotpleie, voks av kropp og ansikt og permanent farging av vipper og bryn.

– Vi har også to rom til leie. Målet er å få inn en fotterapeut. Jeg hadde tidligere en negleteknikker her fra Elverum, men hun ga seg etter å ha vært her i fire måneder fordi hun ville satse på musikken.

BEHANDLING: Anniken inne i behandlingsrommet på salongen.

BEHANDLING: Anniken inne i behandlingsrommet på salongen. Foto:

– Hvordan er det å være gründer?

– Det mest beskrivende ordet er «jojo». Når jeg opplever mestring så går det rett opp, og i perioder hvor det er litt trått er det rett ned. En virvelvind av følelser, kan du si. Men du verden for en opptur det er når det går akkurat som jeg ønsker.

– Også har jeg sjefen min, pappa, bak meg. Så jeg er ikke helt uten støtte.

– Jeg tenker at veien må bli til mens jeg går. I januar skal jeg ta noen viktige valg for videre drift av salongen. Det gjelder å være litt kreativ slik at jeg tilbyr noe som tilfører noe nytt til Hamar sentrum uten at jeg blir en konkurrent for de fine eksisterende bedriftene i byen vår.

– Godt for sjelen

Anniken har drevet Hud, kropp & sjel siden februar:

– Å gi massasje er det beste jeg gjør. Berøringen gjør at folk åpner seg.

– Jeg har utelukkende fått fine tilbakemeldinger fra kundene. Jeg tror de setter pris på å komme inn til et sted hvor de føler at de blir sett og hørt. Jeg håper at de som ligger på benken opplever at jeg tar meg god tid til alle. Og at dette blir et lite fristed i en stressende hverdag. Alle som kommer hit er unike.

– Det skal være godt for sjelen å komme hit.

SOLGTE: Turi Tønsager solgte salongen til kunde Anniken.

SOLGTE: Turi Tønsager solgte salongen til kunde Anniken. Foto:

Artikkeltags