Klare til å åpne kebabrestaurant

IGANG: Reiz Baba drev kebabrestaurant i Østerrike i 17 år. Nå er han i Hamar

IGANG: Reiz Baba drev kebabrestaurant i Østerrike i 17 år. Nå er han i Hamar Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Dette blir noe helt unikt, lover Muammer Atas mens han overværer kebabekspert Reiz Baba tilberede sin spesialitet.

DEL

Onsdag åpner den nye Hamar Istanbul Restaurant på Østre Torg.

Bak restauranten står Muammer Atas, som i mange år drev suksessfulle Ikke Bare Bar inne på Kvartal 48.

De siste årene har han drevet Breidablikk Restaurant i Ottestad, men savnet etter å komme tilbake til sentrum ble for stort.

Nylig fikk han napp på lokalene som tidligere har huset Volum og Paparazzia på Østre Torg.

Da fikk han ideen om å lage en tyrkisk restaurant, med et spesielt søkelys på kebab.

Han dro på studietur til Østerrike, kom over Reiz Baba, som drev kebabrestauranten Graz Euro Kebab.

– Nå har han kommet for å jobbe hos oss i to-tre måneder for å lære oss hvordan man lager den perfekte kebaben, sier Atas.

Inne på kjøkkenet har Baba gått i gang med marinering og tilberedning, mens Atas og Aydin Akinci følger med. Maten stekes på nye gassgriller som eierne har installert på kjøkkenet.

– Alt må være ferskt og hjemmelaget. Kjøttet må være av høy kvalitet. Sausene må lages fra bunnen av, i milde og sterke varianter, sier Baba.

Han tilbereder kebaber av kylling og av svinenakke. Kjøttet ligger i marinade over natten.

– Det ligger mye jobb bak det å få fram de gode smakene, sier Baba.

Foruten kebab blir det hjemmelaget tyrkisk mat, som pide og lammekoteletter, i tillegg til hamburgere på menyen.

Den nye restauranten har 40 sitteplasser. Restauranten er åpen hver dag fra klokka 10.30, unntatt søndager. Da åpner den klokka 13.

Artikkeltags