Dollie Dimple's har blitt til Capreso

IGANG: Martine Engen, Wolfgang Zlamalik og Lise Gundersen er allerede igang med Capreso.

IGANG: Martine Engen, Wolfgang Zlamalik og Lise Gundersen er allerede igang med Capreso. Foto:

Pizzarestauranten Dollie Dimple's er historie. Nå har frokost- og lunsjstedet Capreso dukket opp i stedet.

DEL

– Vi er klare til å ta imot frokost- og lunsjgjester, sier driftslederne Martine Engen og Lise Gundersen på Hamars ferskeste serveringssted, Capreso, sammen med Victoriahaven-kjøkkensjef Wolfgang Zlamalik som er innom for å skolere de ansatte.

– Første nyttårsdag hadde vi siste åpningsdag med Dollie Dimple's, og lørdag hadde vi første dag med Capreso, opplyser driverne Jan Thore Engen og Hanne Linderud, som også er innehavere av den mer kjente restauranten Victoriahaven i Hamar.

I mars i fjor kom nyheten om at Dolly Dimple's ble kjøpt opp av den amerikanske pizzakjeden Domino’s Pizza. Konkurransetilsynet ville ikke tillate en fusjon mellom Dolly Dimple's og Peppes Pizza.

I Hamar var begge restaurantene representert.

– Betyr det at Domino's ikke kommer til Hamar?

– Det er litt uavklart. Domino's driver mest med takeaway, så disse lokalene i Hamar var for store for kjeden. Og akkurat nå konsentrerer de seg mest om overgangen i de store norske byene. Vi kunne uansett ikke drive Dollie Dimple's-konseptet videre fra 1. april, sier Engen.

Dermed etablerte de i stedet en frokost- og lunsjbar.

– Kanskje vi har startet en kjede her i Hamar, sier Engen og smiler.

Capreso retter seg inn mot morgenfuglene:

– Vi åpner tidlig om morgenen, i og med at vi ligger i nærheten av jernbanestasjonen. Dermed har pendlerne et nytt tilbud på morgenkvisten. Capreso er blitt et uformelt sted. En kaffebar med et utvidet mattilbud, sier Linderud.

I et hjørne står en salatbar. Det er sandwicher og kaker, påsmurte brødskiver og bagetter og annet bakverk. Man har også muligheten til å kjøpe tre typer italiensk pizza, og dagens suppe. I tillegg lager de sin egen konfekt som kan kjøpes til kaffen, teen eller juicen.

– Konseptet er ikke hamret i stein. Vi starter opp og gjør tilpasninger etter markedet, sier Engen.

– Men dere har ikke åpent på kvelden?

– Klokka 17 stenger vi. Kveldsmarkedet i restaurant-Hamar er mettet, sier Linderud.

Artikkeltags