HELT SJEF: Fredrik «Fred the Chef» Aarnes har laget sin egen ingefær- og chilisaus som tas inn i dagligvaresortimentet i flere butikker i Norge. Nå vil han ta sausen ut i verden. Foto: Jo E. Brenden

Fred gjør saussuksess

– Jeg skal ta verden med ingefærsausen min, sier Hamar-kokken Fredrik «Fred the Chef» Aarnes.
Publisert
DEL

– Nå begynner butikkene å ta inn sausen. Og jeg er i dialog med en fabrikk i USA for å bringe litt «Flavor to the People» der borte. Målet er å ta den ut i hele verden, sier Fredrik Aarnes, eller Fred, stolt.

Tittelen din bør være: «Fred tar over verden med ingefær!»

Fredrik «Fred the Chef» Aarnes

Tilhengere på nett

De har sine egne sauser og matvarer, kjendiser som Øyvind Hellstrøm, Chili-Klaus og Jamie Oliver.

Hamar-kokken Fred er på rekordtid i ferd med å bygge seg opp sitt eget varemerke rundt sin egen personlighet, og dagligvarehandelen ser ut til å omfavne hamarsingen.

For sausen, som ble lansert så sent som i desember, har på kort tid fått mye oppmerksomhet i sosiale medier. Den havner stadig vekk i flere butikkhyller og kjeder.

I går stilte han seg opp inne på Meny på Maxi med sin Fred The Chef Sweet Ginger Sauce.

– Skikkelig, skikkelig moro, sier 38-åringen fra Hamar.

– Tittelen din bør være: «Fred tar over verden med ingefær!» sier han og ler.

– Hva er historien?

– For sju år siden ble jeg forelsket i smaken av ingefær. Jeg bor i Hamar og i Denver, Colorado. I USA laget jeg sausen til noen UFC-fightere, som ble fans fra første stund. «Denne må ut i butikkene», sa de.

De siste to årene har Fred «forsket litt» for å finne de rette smakene. Han har fått laget design og har funnet spesielle flasker som skiller seg litt ut i butikkhyllene.

Fred kom i kontakt med en fabrikk i Stokke. I lokalene her har han tilbrakt mange timer for å finne fram til smaken. Og nå går produksjonen for fullt.

Sausen har blitt tatt inn hos en rekke Meny-butikker.

– Jeg fikk til og med Instagram-melding fra Bunnpris i Sortland. De har bestilt «mætti» saus etter å ha smakt den. Og Birger Hervolds gourmetbutikk, Hervolls Kolonial i Farsund, har tatt den inn.

– Hva smaker den?

– Søtlig ingefær med et lite piff av chili. En liten flytende «brann» som egner seg til hverdag og fest. Fin til kjøtt, fisk, grønnsaker, marinade, dipp og wok, sier Fred.

En av saustilhengerne er den UFC-kjempen og MMA-kjendisen Rose Namajunas, som har hyllet hamarsingens saus på sosiale medier.

Hun er ikke den eneste:

– En kunde på 75 år har skrevet på Facebook-siden min at han tok med seg sausen på ferie i Spania. Tilbakemeldingen varmet langt inn i hjerterota.

– Og da vi stilte oss opp på Meny Ringes Park i Oslo så gikk butikken tom for sausen og måtte bestille mer.

Aarnes og kompiser har etablert FTC Foods AS og jobber med å få nasjonal distribusjon.

– Jeg har et par produkter til under utvikling. Et av dem kommer til å overraske. Det blir noe helt annet, sier han hemmelighetsfullt.

Grandmaster Flash

Fred var ferdig utdannet kokk i 1994.

– Jeg startet i oppvasken i Sea Side, gikk kokkelæra på Scandic og fikk fagbrevet i 1999.

Tilnavnet «Fred the Chef» fikk han etter å ha laget mat til den verdenskjente DJ-en Grandmaster Flash i København i 2001. Siden da har han gjort suksess som DJ og kokk, og lager ofte eventer som består av en blanding av musikk og mat.

I dag er han kjøkkensjef hos Thon Vika Atrium.

Han har kone i Denver. Her er han stepappa til tre barn.

– Og stolt stebestefar.

SAUSEN: En tegning av Fred preger forsiden av flaskene som står rundt omkring i butikkene. Foto: Privat

SAUSEN: En tegning av Fred preger forsiden av flaskene som står rundt omkring i butikkene. Foto: Privat

UT I VERDEN: Fred ønsker å ta sin ingefærsaus ut i verden.

UT I VERDEN: Fred ønsker å ta sin ingefærsaus ut i verden. Foto:

Artikkeltags