Nytt takeawaysted solgte ut 90 liter vaffelrøre på en helg

– Jeg ble totalt overrasket over responsen! sier driveren av Hamars nye spisested, Bubble Waffle.

DEL

Bla i bildene over for å se flere motiver.

Mea Banega Agvilar-Karlsen tenkte å ta en forsiktig åpning av Bubble Waffle Café Hamar forrige fredag. Men det ble langt mer hektisk enn hun hadde sett for seg.

Banket på døra

– Folk sto i kø i 40 minutter for å få seg en boblevaffel. Vi måtte stenge tidligere lørdag og søndag. Beklager, men vi var helt tomme for røre. Det gikk med 90 liter på åpningshelgen.

– Hva tenker du om responsen?

– Jeg er overveldet og lykkelig. Vi er jo fortsatt i en prøve-og-feil-periode, men folk er så tålmodige med oss. Kundene mine er så snille! sier Agvilar-Karlsen.

Loppemarkedet i byen dro inn ekstra mye folk på søndagen.

Hun forteller om folk som hadde reist fra Gjøvik, Lillehammer og Brumunddal for å prøve de helt spesielle vaflene.

– Det sto folk og banket på døra.

– Allerede nå har jeg flere faste kunder. Det er et godt tegn på at det vi lager smaker godt.

Menyen er boblevafler med iskrem og diverse toppings. Her kan man velge alt fra jordbær, sjokolade og bananer til karamellbiter, Oreo-kjeks og marshmallows.

Kundene Arvin Millena og Nur Rizki Aroby er overlykkelige over å finne et boblevaffel-sted:

– En smak av Asia, sier Aroby.

– Det kommer til å si «bom», og så vil det slå an skikkelig. For boblevafler er skikkelig godt, en stor trend i Asia. Barn og ungdom vil elske det, spår Milena.

– Gir tilbake

Innehaver Aguilar-Karlsen forklarer hva boblevafler er:

– Det er fastfood fra Hongkong opprinnelig. Mange spiser det som frokost, men da uten iskrem. Etter hvert har man begynt å fylle vaflene med iskrem, krem, godteri, sjokolade og mye annet. Da ble det veldig populært også i Europa.

Hun er fra Filippinene, er gift med Terje Karlsen. Siden 2014 har hun bodd på Hamar, og de siste tre årene har 29-åringen planlagt etableringen av sin egen bedrift.

– Jeg drev egen bedrift på Filippinene, så jeg er kjent med å starte opp for meg selv, selv om jeg gjør dette med skrekkblandet fryd. Da jeg så at man startet opp et boblevaffel-sted i Oslo, så tenkte jeg at jeg bare måtte skynde meg å etablere et slikt sted på Hamar.

Et gammelt lokale i Bekkegata er pusset opp og man har installert avtrekk og tre spesielle boblevaffeljern.

– Målet var å ha en kafé i lokalene, men det er så mange innom her at vi må nok holde på med takeaway i stedet. Foreløpig er det best for bedriften at vi holder det på dette nivået. Så får vi sette inn stoler og bord i høst eller i vinter, og utvide menyen med noe godt å drikke.

– Jeg gjør dette for at ungdommen kan få et sted hvor de kan møtes, og for å gi noe tilbake til Hamar, som jeg er blitt så glad i. Et sted som er en perfekt blanding av småby og landlig idyll.

Artikkeltags