Fra høgskoleliv til å bli restaurantdrivere

OPPSTART: Ekteparet Terry Lantai og Xiang Mei gleder seg til å vise retter fra det kinesiske og malaysiske kjøkkenet. Foto: Jo E. Brenden

OPPSTART: Ekteparet Terry Lantai og Xiang Mei gleder seg til å vise retter fra det kinesiske og malaysiske kjøkkenet. Foto: Jo E. Brenden

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag er Terry Lantai og Xiang Mei i gang med Spesialen Street Kitchen. Men de sier ikke opp jobbene ved høgskolen.

DEL

Xiang Mei er førsteamanuensis i markedsføring og Terry Lantai er foreleser. Studentene ved Høgskolen i Innlandet er vant med å høre ekteparet snakke om markedsføring og serviceledelse og service- og tjenesteinnovasjon.

– Vi jobber mye med teori. Nå skal det omsettes i praksis, sier Xiang og smiler.

Kinesisk og malaysisk

Som 16-åring startet hun å jobbe for foreldrene på gatekjøkkenet Spesial Gatekjøkken, vis-à-vis Ubåten i Vangsvegen. Her jobbet hun fram til 2001 med å servere byens befolkning kinamat sju dager i uka.

Men Xiang reiste en dag til den andre siden av jorden, til Australia, for å studere.

Senere jobbet hun som lærer og forskningsassistent ved The University of Queensland. Her ble hun i ti år, og i løpet av disse årene traff hun Terry Lantai fra Malaysia, som ble hennes ektemann og som en dag ble med på å flytte til Norge og Hamar.

– Det var godt å rømme fra varmen, sier Terry og ler.

Ekteparet har fått to barn og har slått rot i Hamar.

Da Bjørns Bistro i Grønnegata nylig måtte legge ned, grep de muligheten til å gjøre noe med drømmen om å eie og drive sitt eget spisested.

Mandag åpner de Spesialen Street Kitchen. 24 retter står på menyen. De som er bevandret i kinarestauranter vil dra kjensel på de fleste rettene som står på menykartet.

– Vi kommer til å ha mest kinesisk mat på menyen, men også noen malaysiske retter. Blant annet kan hamarsingene få prøve karrinudler.

– Malaysisk mat er vi i Hamar ikke så kjent med. Hvordan skiller den seg ut fra de andre asiatiske kjøkkenene?

– Søtt og sterkt, men ikke så sterkt at norske ganer vil få problemer. Jeg har testet ut maten på noen av våre norske venner, og de har tatt veldig godt imot det som de har fått servert.

– Jeg har åpenbart tilpasset meg, sier Terry og smiler.

Videre forteller paret at de satser på en uformell atmosfære inne i restauranten for å trekke stamkunder.

Og takeaway.

– Det skal være billig og god mat. Spiseopplevelsen skal være fleksibel og forenklet. Blant annet skal folk kunne bestille og betale via Vipps, om de ønsker det, forteller Terry.

Beholder jobbene

Selv om Spesialen Street Kitchen åpner til lunsj og holder åpent til sent på kvelden, har paret ingen planer om å forlate jobbene ved høgskolen:

– Jeg har forelesninger i et par fag og kan stikke ned til restauranten når jeg er ferdig. Og Xiang kommer hit når hun er ferdig på jobb. Hennes mor og stefar vil i mellomtiden hjelpe til. Så vi skal nok få dette til å gå rundt, sier Terry.

– Det høres ut som et hardt liv?

– Men det jo gøy! Det skal bli spennende å komme tilbake til restaurantbransjen. Jeg har savnet det, sier Xiang.


Artikkeltags