I februar måtte Victoriahaven begjære oppbud. Lokalene sto uten drift i noen måneder, men 12. mai ble restauranten i Strandgata åpnet på nytt. Fire eiere er blitt til to fra forrige runde, og restauranten har blitt relansert med nytt konsept.

Mer folkelig

– Nå er vi oppe og står igjen, og gjestemessig har mottakelsen av nye Victoriahaven vært over all forventning. Tidvis har det vært på grensen til overfylt i lokalene våre. Skikkelig moro har det vært, sier driver Jan Thore Engen til Hamar Dagblad.

Han driver stedet sammen med Hanne Linderud.

Fine dining med mange retter er historie. Nå er menyene slanket og man har fått inn en iskrembar som man håper og tror vil trekke mange denne sommeren.

– Vi er blitt mer folkelige. Med det nye konseptet treffer vi bredere i markedet. I dag har vi hatt kø for å få is. Og nå er vi i gang med lunsj, sju dager i uka, sier Engen.

Engen har selv komponert lunsjmenyen:

– Jeg har brukt min egen erfaring fra reiser utenlands og min egen smak. Hva er det som går igjen overalt hvor man ferdes, enten det er Manila eller New York, på femstjerners hotell eller enkleste bambusrestauranter i jungelen? Smaken er lik verden over, sier Engen.

På lunsjmenyen står klassikere som biffsmørbrød, club sandwich med stekte poteter, salat med kylling og skagensmørbrød.

Engen har sikret seg Kulinaris-iskrem fra en liten iskremfabrikk i Kolbotn. Etter hvert skal Victoriahaven også tilby milkshake.

Den store forandringen ligger i middagsmenyen.

– Nå er det tilbake til mat som folk kan mye om: Grillet kyllingbryst, grillet ytrefilet, grillet entrecôte av helstekt kalv, indrefilet av svin og et par pastaretter. Man velger selv hva slags tilbehør som skal akkompagnere kjøttet, slik at folk får tallerkenen akkurat slik de ønsker den, sier Engen.

Kjøkkenet stenger klokka 22, men fredager og lørdager skal man holde åpent så lenge det er gjester, lover Engen. Victoriahaven forsøkte seg nemlig med DJ og barkveld på 17. mai. Det frister til gjentakelse med musikk og sene kvelder, for det kom mange.

Samme navn

Ny start, men det var aldri noe tema å bytte navn:

– Victoriahaven er Victoriahaven i Hamar. Vi har jo tatt med «siden 1952» i logoen vår, for dette stedet har en sterk tradisjon i Hamar.

Utenfor har fontenen begynt å sprute vann igjen. Engen satser på en varm sommer, mange turister og høyere omsetning på restauranten:

– Nå tror vi på en kjempesommer.