Tonje «tvunget» til å ansette

OPPBEMANNING Tonje Ofstad-Pettersen har oppbemannet på Gåsbu. Inger Lise Ravna er hentet inn.

OPPBEMANNING Tonje Ofstad-Pettersen har oppbemannet på Gåsbu. Inger Lise Ravna er hentet inn. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

For et år siden etablerte Kakekrigen-vinneren Tonje Ofstad-Pettersen et firma for catering og drift av selskapslokaler på kafeen på Gåsbu. Nå måtte hun oppbemanne.

DEL

– Jeg hadde ikke sjans til å klare dette alene lenger. Derfor var det deilig å få inn Inger Lise, sier Tonje Ofstad-Pettersen og titter bort på den nye makkeren på Gåsbu.

Liker gründertilværelsen

Mange var spente da Tonje i januar i fjor etablerte «Gåsbustua – Hjemmebakeri & Catering» i den nedlagte kafeteriaen på Gåsbu. Et år etter kan hun konstatere at etableringen ble en stor suksess. Nesten for stor.

– Jeg sliter med fibromyalgi og andre fysiske plager, og har ikke kunnet ha en vanlig 100-prosent jobb. Men jeg har dratt strikken så langt jeg kan ta den, og det er utrolig hvordan man klarer å pushe seg selv når en gjør noe en liker. Nå var det imidlertid på tide å få litt hjelp.

Hjelpen heter Inger Lise Ravna, utdannet konditor fra Brumunddal, med lang erfaring fra Kjeldstad bakeri.

– Jeg har vært ute fra faget noen år på grunn av at jeg har fått barn og jobbet i butikk. Men jeg hadde et savn, for det er mat og kaker jeg vil jobbe med, sier Inger Lise.

I tillegg til å hjelpe til med produksjon av mat og kaker, skal hun bistå Ofstad-Pettersen med avviklingen selskaper.

På Gåsbu er det nemlig lagt opp til bryllup, konfirmasjoner, bursdager, dåp, minnesamvær, jubileer, sommeravslutninger, firmafester, styremøter og alt annet av tilstelninger.

– Hun er fast ansatt i 60 prosent, men målet er å få økt det til en full stilling.

Og mye tyder på at det blir raskt et behov for å øke stillingsbrøken.

– Nå starter den hektiske perioden framover. Allerede nå er to helger fullbooket i forbindelse med konfirmasjon, så de som tror de er tidlig ute når de ringer nå, de tar feil, sier Tonje og smiler.

Liten kjølekapasitet

– Hvordan har det vært å være gründer og skape sin egen arbeidsplass?

– Kjempeartig. Og, bank i bordet, jeg har til m\bå kun fått utelukkende positive tilbakemeldinger fra kundene. Det motiverer noe voldsomt.

Men Tonje møter den berømte flaskehalen:

– Vi har et stort lokale, men liten kjøleplass. Da begrenser det seg hvor mye oppdrag vi klarer å ta. Mens de store cateringfirmaene lett kan klare 30–40 koldtbord i løpet av en helg, er vi heldige hvis vi klarer seks.

– Og veien videre?

– Ambisjonen er ikke å bli størst, men best. Det viktigste for meg er å ha et godt ry på bygda.

Artikkeltags