Atlungstad lager lutefisklag med Tor Karseth

LUTEFISKFAN: Tor Karseth har markert seg som en stor fan av lutefisk. Nå skal han bidra under Atlungtad Brenneris aller første lutefisklag.

LUTEFISKFAN: Tor Karseth har markert seg som en stor fan av lutefisk. Nå skal han bidra under Atlungtad Brenneris aller første lutefisklag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Atlungstad Brenneri prøver lørdag seg på et skikkelig lutefisklag, med trubaduren Tor Karseth som trekkplaster.

DEL

– Vi fikk mange henvendelser fra folk som lurte på om vi ville arrangere et lutefisklag. Den utfordringen tok vi. Det er jo naturlig at et sted som produserer akevitt og som lager mat, kan servere lutefisk, sier daglig leder Ole Volden-Sandersen på Atlungstad Brenneri.

For å få noe ekstra over lutefisklaget inviterte Volden-Sandersen med seg trubaduren Tor Karseth til å sette sitt preg på kvelden.

– Han er jo en av de fremste ambassadørene for lutefisken. Han vil underholde før gjestene setter seg til bords, være med på måltidet og vil bidra også når maten er fortært.

– Hvordan skal lutefisken serveres?

– På tradisjonelt vis, med ertepuré, bacon, sirup, brunost og hvit saus og alt annet som hører til.

For en måned siden forsøkte Atlungstad Brenneri seg med søndagsrestaurant.

– Det ble en suksess. Vi hadde 120 spisende gjester og fullt hus, så vi fortsetter med å ha åpent en søndag i måneden. Søndag åpner vi dørene igjen. Ellers skal vi ha restaurant 25. november og 14. desember. De siste gangene må vi prøve å lage litt hyggelig førjulsstemning.

Artikkeltags