Basarene AS, som driver restauranten på Stortorget i Hamar, har økt aksjekapitalen fra drøyt 2,5 millioner kroner til drøyt 3,7 millioner kroner.

– Pengene ble satt inn i 2017, men ble ikke ikke registert i Brønnøysund før nå. 2017 ble et veldig bra år. Vi forbedret resultatet med 1,7 millioner kroner, og endte opp med et driftsresultat på 22.000 i overskudd. Det er en sterk kontrast til driftsresultatet i 2016, som endte opp med 1,7 millioner kroner i underskudd, sier medeier/styreleder Tor Rullestad.

Nå er også aksjekapitalen i driftsselskapet økt vesentlig, fra 200.000 kroner til 3,7 millioner kroner.

– Hva har skjedd?

– Vi har hatt et søkelys på inntekter og kostnader, og kvalitet. Og de som har jobbet på restauranten har gjort en kjempejobb. Vi har hatt en god utvikling i antall besøkende i restauranten, og vi er veldig fornøyde med ølproduksjonen. Ølet vårt, Talas, har fått flere distribusjonsledd, vi er i Coop Obs-, Kiwi- og Rema 1000-systemene. Pluss at ølet er å få kjøpt i Gulating-kjeden og mange andre ønsker å spesialbestille ølet vårt.

– Og denne uka slapp vi en ny øltype, en pale ale på boks.

– Hvordan ser 2018 ut til å bli?

– Så langt ser det veldig bra ut. Vi hadde en all-time-high i juni. Været må spille litt på lag med oss. I fjor var det dårlig sommervær, og det slo inn negativt på resultatet. I år har vi hatt flaks. Og heldigvis får restauranten fortsatt mye skryt, sier Rullestad.

– Hva er målet framover?

– Målet er å komme over null også i år. Alle nyoppstarter i restaurantbransjen skal igjennom de vanskelige førsteårene, ofte kalt «blodbadet». Men vi har gått inn med egne penger, satser på å stabilisere driften, og vil fortsatt levere god mat og godt drikke.

– Klarer vi å fornye oss og holde på de flinke folkene, skal dette gå bra.