– Mange har spurt om de kunne kjøpe med seg øl hjem fra restauranten, men vi har på grunn av lovverket måttet si nei. Nå har vi fått et eget ølutsalg i kjelleren, med egen inngang, sier Basarenes ølbrygger og mannen bak Hamar-ølet Talas, Jeremy Metzger.

Nye epledrikker

I kjelleren på restauranten er nemlig et eget rom omdannet til en butikk, som vil ha åpent på fredager og lørdager.

Her står Talas-ølet utstilt, i enkeltvise flasker eller i gavepakninger.

– Vi selger de tre ølsortene som holder 4,7 prosent alkoholstyrke: Blonde, pilsner og tropical ale.

I tillegg selges det to typer Talas eplemost/eplejuice.

Egne Talas-glass er også på utstilling. og det skal også ettermælet komme T-skjorter, caps og andre effekter inn i butikken. I tillegg skal man kunne leie tappetårn til private festligheter ved å henvende seg i utsalget.

– Hvorfor gjør dere dette?

– Det er et tilbud til tilhengere av ølet, restaurantkunder og turister, og vi skal ikke gi oss når julesesongen er over. Dette er et permanent utsalg, sier Metzger.

Styreleder i Basarene, Tor Rullestad, utdyper:

– Vi lager mye øl, rundt 40.000 liter i året, som går gjennom Gulating ølutsalg, Kiwi og Coop Obs. Nå hadde vi også klart to eplemost-typer, laget i samarbeid med Knut Braastad, som vi ville ha ut markedet. Dermed ønsker vi også å gjøre noe selv fra egne lokaler, og så en mulighet i gavemarkedet.

– Nå er vi kommet skikkelig i gang og er inne i en god flyt, og vi skal løfte fram merkevaren Talas enda mer. Det blir mer produkter, sier Rullestad

Flere nyheter

– Ellers noe nytt rundt Talas?

– Ja, en jeg har ganske snart klar en berliner weisse som jeg er spent på. Også har jeg fått skaffet to whiskytønner fra Tennessee, hvor jeg har satt en imperial stout og en spelt saison, som blir spennende, sier Metzger.

Metzger gleder seg til veien videre:

– Man må eksperimentere litt og ha det litt moro.