Åpnet italiensk-norsk restaurant på Østre Torg

IGANG: Yldiz Akinci, Aydin Akinci, Kazim Simsei og Keyareli Joonas hos Paparazzia.

IGANG: Yldiz Akinci, Aydin Akinci, Kazim Simsei og Keyareli Joonas hos Paparazzia. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Pizza- og pastakrigen på Østre Torg er i gang. Fredag åpnet Paparazzia. Men nabo Peppes Pizza er forberedt på konkurransen.

DEL

– Vi er en italiensk-norsk restaurant. På menyen ekte italiensk pizza, pasta, biff- og fiskeretter og salater, opplyser innehaver Aydin Akinci på åpningsdagen.

Patriotisk interiør

Interiøret spiller på lokalpatriotisme. Veggtapeter med bilder av Skibladner og Vikingskipet møter gjestene. Og et gigantisk poster som viser at restauranten stolt sponser byens hockeylag.

Det er 44 sitteplasser inne i restauranten. I tillegg er en stor uteplassering på plass, vendt ut mot Østre Torg.

– Vi mener at lokalene er blitt kjempefine. Etter hard jobbing i tre måneder er de endelig klare. Og nå skal kommunen pynte opp Østre Torg, så beliggenheten kunne ikke ha blitt bedre, sier Akinci.

Nylig hadde de teståpning for seksti gjester. Hit kom blant annet ordfører Einar Busterud:

– Vi fikk utrolig respons på maten av gjestene våre, sier Akinci.

Han har tidligere drevet restauranten Rozarin (Melkebaren) i Brumunddal i åtte år før en annen driver tok over stedet og drev det i to år før det ble nedlagt.

På sommerstid er han involvert i driften at sommerrestauranten på båtkaia på Kapp.

Åtte ansatte kommer til å jobbe ved restauranten, som er åpent alle dager i uka. I starten forsøker man seg på å holde åpent fra klokka 10 på dagen på ukedagene, men Akinci utelukker ikke at man må åpne restauranten en time senere om tidlig-lunsj-gjestene uteblir.

I helgene åpner restauranten klokka 13, da vil man ha vanlig a-la-carte-meny.

– Hva er ambisjonene med restauranten i Hamar?

– Det er en spennende by, og det er første gang jeg får en mulighet til å drive en restaurant i Hamar. Vi gleder oss til å tilby folk ekte hjemmelaget mat. Hos oss er alt laget helt fra bunnen av.

– Men det er hard konkurranse om pizzamarkedet i Hamar. Hva tenker du om det?

– Vi stoler på oss selv og den maten vi lager! sier Akinci.

Peppes-løft

Hos naborestauranten Peppes Pizza er man klare for kamp om kundene.

– Vi kan ikke gjøre annet enn å ønske de velkommen, selv om det er et tøft market de entrer. Vi får bare tenke at jo flere restauranter det er rundt Østre Torg, jo mere liv og folk i gatene, sier Albert Ponosheci, som driver Peppes Pizza både i Hamar og Elverum.

– Det går veldig bra med oss. Vi har opplevd en stor økning i desember, januar, februar, mars og april i forhold til året før. Vi har fått betalt for å gjøre endringer.

Hamar-restauranten ble nemlig for kort tid tilbake pusset opp innvendig:

– Vi har rustet opp restauranten vår, og vi har fått inn nye menyer med flere retter. Og vi satser på å være mer synlige, sier Ponosheci.

Artikkeltags