Suksess med molekylær gastronomi

– En hektisk kveld, oppsummerer Oliver Weber etter at han og hans team serverte sju retter, 560 tallerkener, på 80 gjester.

DEL

Det nyskapende konseptet «Eat 'n Mix» var utsolgt på en uke. 80 gjester på Basarene fikk oppleve molekylær gastronomi og annerledes drinker fra VM-deltaker Dominik Wolf.

– Vi er veldig fornøyde med kvelden. Både gjester og folk fra bransjen som var innom, ønsket å få oppleve dette igjen, oppsummerer Oliver Weber.

Han fikk hjelp av Basarene-kjøkkensjef Clas Kjernli og hans folk til kvelden. Her ble det brukt flytende nitrogen, og man fikk servert retter som kaffegravet hjort og kirsebærsorbé. All kokking ble utført i middagsdeltakernes åsyn. Og det hele var tonesatt av en DJ.

– En utrolig moro kveld. Mange fikk seg noen overraskelser over de frekke kombinasjonene som kom på bordet. Og tilbakemeldingene var at dette var nye nytt og morsomt. Og mye begeistring rundt drinkene som akkompagnerte rettene, sier Basarene-medeier og styreleder Tor Rullestad.

– Blir det mer «Eat 'n Mix»?

– Basarene har et tygt konsept, men det er moro å gjøre uventede ting innimellom. Dette frister til gjentakelse.

Artikkeltags