Etter en lovending ble det åpnet for at Vinmonopolet kunne holde kurs med smaking for kundene sine. Hamar var blant byene som fikk et kurstilbud først.

– Sju av åtte kurs fjor høst og i vår var fulle. I høst drar vi i gang seks kurs, mot fire i fjor, sier butikksjef på Vinmonopolet i Hamar, Martin Lillemæhlum.

Denne høsten har han fått hjelp fra butikksjef Marit Furuhaugen på Lillehammer og ekspeditør Eline Garlie fra Øyer til å holde kursene i Hamar.

Det skjer på Scandic Hamar, med oppstart i september. Påmelding skjer via nettsidene til Vinmonopolet, og hvert kurs har 27 plasser.

– Vi har fått mange tilbakemeldinger fra kundene på hvilke kurs som de ønsker at vi skal holde. Og overraskende mange velger å delta på flere kurs, så det er viktig å komme med noe nytt hele veien.

– Hva skjer på kursene?

– Vi legger opp til to timers prøving av fem forskjellige viner. Vi som er kursholdere gir litt opplæring i smaketeknikk og leder deltakerne gjennom smakingen mens vi forklarer vinene, forteller Lillemæhlum.

Høstens temaer er: Lær å smake rødvin (tirsdag 5. september og torsdag 28. september), klassisk fransk vin (tirsdag 19. september), California (tirsdag 10. oktober), klassisk italiensk vin (torsdag 19. oktober) og musserende vin (tirsdag 14. november).