Gå til sidens hovedinnhold

Måtte avbryte turen: –Ting går ikke alltid etter planen

Sammen med den sibirske huskyen Saga startet Christian Platou fra Hamar mandag turen til fots fra Løten til Askvoll. Planen var å gå fire mil om dagen i ei uke, men etter to dager var turen slutt.

Mens de fleste andre har tilbrakt late dager langs Mjøsa eller horisontalt på terrassen i ferien la Christian Platou bokstavelig talt opp et annet løp for sin ferie. Han tok ut alle sine fem ferieuker med plan om å gå og padle seg fram til Askvoll i Sunnfjord stort sett med bikkja Saga som eneste selskap. – Det var en kompis som bodde på Rena som opprinnelig ville ta denne turen, men så flyttet han til Askvoll i stedet. Så da sa jeg at jeg skulle ta turen i stedet, sier Platou som til daglig jobber på Biosirk i tillegg til å eget småbruk.

Han er vokst opp på Hamar, men er nå bosatt på Løten og det var der turen startet mandag.

Fire mil om dagen

– Planen er å gå fire mil om dagen hver dag fra mandag 16. august til søndag 22. august. Deretter venter ei uke med padling i Sognefjorden, til sammen 47 mil. Det er jeg litt spent på. Jeg har padlet mye med kano, men ikke så mye i kajakk. Og Sognefjorden kan by på utfordringer hvis været ikke er bra, sa Platou til Hamar Dagblad før turen startet.

Gnagsår og diaré

Turen fikk en litt bustete start med mye regn. I tillegg ble det på grunn av hyttefeltutbygginger omveger gjennom myr og jord på veg til Halgutusveen som var destinasjonen på første dag. Christian slet også med sekken som ikke passet optimalt. Det løste seg ved at samboer Ingrid kom med ny sekk tirsdag morgen.

Men problemene stoppet ikke der.

Uten muligheter til å få tørket skoene skikkelig ble det rett og slett for lange strekk med våte føtter og de gikk nesten i oppløsning.

– Jeg har gått lenge med gnagsår før, men dette var noe annet. Jeg har teipet det jeg har kjent, men vært for sent ute og føttene er helt ødelagt. Formmessig hadde fire mil om dagen ikke vært noe problem, men du må ha føtter som tåler belastningen. Det skal også sies at jeg slet med diaré i dag og ble ekstremt lav på energi og det var det som vippet avgjørelsen. Ting går ikke alltid etter planen, men vi skal prøve å ta denne turen seinere. Saga og jeg hadde tross alt to veldig fine dager i fjellet, sier han.