Måtte gjøre storkonferanse i Hamar heldigital

DIGITALT: Susan Nacey er klar for å holde konferanse på Zoom.

DIGITALT: Susan Nacey er klar for å holde konferanse på Zoom. Foto:

Mellom 170 og 200 deltagere fra 45 forskjellige land skulle komme til Hamar til konferansen Researching and Apply Metaphor (RaAM) 2020 fra 18. til 21.juni. Den konferansen måtte gjøres digital.

DEL

Arrangørene, språkforskningsmiljøet ved Høgskolen I Innlandet (HINN) sammen med Multiling-senteret ved Universitetet i Oslo (UiO), nektet å avlyse konferansen.

Dermed ble den flyttet til den digitale møteplattformen Zoom.

– Jeg hadde null erfaring med sånt og tenkte først det er uaktuelt med en digital konferanse. Men jeg har fått støtte fra både høgskolen og deltakere i hele verden, og tilbakemeldingene er givende. Dette skal vi få til, sier professor Susan Nacey til Inn.no

Det er hun som leder organiseringen av konferansen.

Firedagers-konferansen med nær 200 deltakere skal foregå med nettverktøyet Zoom. Her skal språkforskerne holde presentasjoner og det blir virtuelle møter med blant annet hovedinnlederne på avtalte tidspunkter, hvor deltakerne kan stille spørsmål og snakke om prosjekter i et digitalt rom.

– Selv om jeg er skuffet over at disse flinke forskerne ikke kan komme til Hamar, synes jeg denne muligheten er utrolig spennende, sier Nacey.

I pausene blir det muligheter for mingling på nett.

Artikkeltags