– Masse folk og mye handel, oppsummerer en fornøyd Ingrid Forsaa Åbotsvik etter at kjøkkenkjeden Kitch'n åpnet dørene torsdag.

Fra en til to butikker

Butikklederen ble overrasket over responsen.

For i oppstartsdagene ble det folksomt og mye handel på kassene:

– Vi måtte forte oss å fylle lageret på nytt, derfor ble det allerede åpningskvelden bestilt inn nye varer slik at vi fikk fylt opp butikken igjen til mandagen over helgen.

Kaffekanner, støpegryter, kjeler og tapassett ble blant bestselgerne for den nyåpnede butikken.

Kitch'n går virkelig motstrøms i Hamar. Mens kjeder som Cubus og Dressmann har sagt ifra at de legger ned butikkene sine på Maxi og bare vil satse på CC Hamar, har kjøkkenkjeden valgt å åpne en nummer to-butikk på Maxi etter å ha vært representert på CC Hamar i lengre tid.

– Hva er grunnen til at Kitch'n tar dette grepet?

– Kitch'n mener at Hamar har en stor bydel på Maxi-siden av byen. Ikke alle går på CC Hamar, og da ville man fra kjedens side gi flere muligheten til å handle hos oss.

– Vi har troen på Hamar og det å ha butikker flere steder.

Tidlig butikkleder

Åbotsvik er 23 år og allerede butikkleder og sjef for fem ansatte.

– Hvordan havnet du i denne posisjonen så tidlig i livet?

– Jeg har faktisk jobbet som butikksjef siden jeg var 19 år, og søkte på stillingen fordi jeg synes at Kitch'n har kjempemorsomme butikker som jeg selv handlet mye i. Også fikk jeg stillingen og ble veldig, veldig glad, sier Åbotsvik, som også har rukket å være butikksjef for kjedene Best Kids og NameIt.

Hun er opprinnelig fra Tromsø, men samboer trakk henne til hans hjemby, Hamar.

– Hva blir din lederfilosofi?

– Jeg er butikkleder, men blir ingen sjef som vil detaljstyre medarbeiderne mine. Jeg vil lede og veilede og ha den øverste kontrollen, men alle som jobber i butikken drar lasset sammen og gjør en viktig jobb.

– Og det teamet jeg har fått med meg er veldig bra.

– Dette kommer til å bli helt topp.