Buddhistmester besøker Hamar

Artikkelen er over 1 år gammel

Ved hjelp av buddhistisk medisin og filosofi skal Tulku Lobsang lære hamarsinger å slappe av og se problemer som muligheter.

DEL

Tulku Lobsang Rinpoche kommer til byen i to seanser på samme dag: En workshop der han på Espern vil vise fram enkle øvelser for avslapping, og et foredrag på Hamar kulturhus der han skal snakke om se problemer som muligheter.

Dette skjer mandag.

Han er en høyt respektert tibetansk buddhistmester. Rinpoche reiser verden rundt for å dele med seg av sin dype kunnskap innen den mange tusen år gamle visdommen i Tantrayana, fundamentet til tibetansk buddhisme og tibetansk medisin. Undervisningen er preget av hans vennlige, humoristiske og varmhjertede natur.

– Med sine erfaringer fra det vestlige hverdagslivet klarer Tulku Lobsang Rinpoche å bygge bru mellom kulturer og religioner. Han oversetter visdommen fra den tibetanske tradisjon til praktiske råd som passer nåtiden. Slik ønsker han være en hjelp til å redusere lidelse i verden, sier Lisa Larson fra arrangøren Nangten Menlang Norge, Senter for buddhistisk medisin og filosofi.

– Han har vært i Hamar tidligere, og dro 70 på foredrag om stress, helse og emosjoner for tre år siden. Han ønsket seg tilbake, fordi han følte at han ble tatt imot på en avslappet måte her, sier Marie Olavsdatter.

– Den livsstilen vi har i Norge opplever han som stressende. Det er hele tiden noe vi skal rekke. For Rinpoche handler det om å finne indre ro, fjerne indre psykisk stress og lidelse. Han har en masse gode råd om hvordan vi kan se på oss selv på en mer vennlig måte, fremme godhet og bli gode medmennesker, sier Lisa Larsson.

Artikkeltags