Gå til sidens hovedinnhold

Medmenneskeprisen til Andersen og Martinsen

Mental Helse delte torsdag ut Medmenneskeprisen for Hamar og Løten og det var to overraskede vinnere som mottok prisen i Hamar kino. Tor Inge Martinsen og Kjell Erik Andersen ble begge hedret for innsatsen de legger ned for andre.

I forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse delte Mental Helse Hamar og Løten torsdag ut Medmenneskeprisen. Prisen deles vanligvis ut hvert år, men ble ikke utdelt i fjor. Derfor ble de to priser i år, en for 2019 og en for i år.

– Tor Inge Martinsen skulle egentlig hatt prisen i fjor, men som nytt styre så klarte vi jo selvfølgelig ikke å få det til å klaffe til Verdensdagen og det beklager vi sterkt. Men som alle vet, den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves, sier leder i Mental Helse Hamar og Løten, Mona Engen.

Kriteriene for Medmenneskeprisen er:

  • Kandidaten må bo i Hamar eller Løten Kommune.
  • Må ha vist varme og omtanke og medmenneskelighet som privatperson, ikke i form av sitt arbeid.

Begrunnelsen:

Tor Inge Martinsen mottok prisen for 2019 og om denne utdelingen sto det følgende i begrunnelsen:

Tor Inge har alltid vært et varmt menneske som har stått i front for funksjonshemmede, særlig de med psykisk funksjonshemming.

Det er en mann som er enkel å komme i kontakt med og han har en måte å møte alle på som gjør at alle føler seg sett.

Han var med oss hele veien fra begynnelsen når vi prøvde å skaffe midler til brukerstyrt senter i Hamar og fram til i dag som han sitter

som leder i stiftelsesstyret på Sagatun Brukerstyrt Senter. Han ser på alle mennesker som likeverdige. Han har bidratt til Mental

Helse i mange år og lagt ned mange timer som frivillig. Alle vi som bruker Sagatun Brukerstyrt Senter er veldig glad i ham.

Han stiller alltid opp når det trenges hjelp, slik som i dag når vi trenger en konferansier. Begrunnelsen for at Tor Inge får medmenneskeprisen er at han alltid er seg selv og stiller opp for andre. Og at han godtar sine medmennesker slik de er.


Om årets vinner, Kjell Erik Andersen, sto det dette i begrunnelsen:

Kjell Erik gjør en uvurderlig innsats i Foreningen for Presterud og Kløverengas venner. Han er en av de ledende drivkreftene og planlegger mange slags aktiviteter her. Han er alltid hjelpsom om en av beboerne har problemer, det være seg TV, telefon eller andre tekniske duppeditter. Han organiserer Presterudbirken, skaffer folk til å hjelpe dersom noen sitter i rullestol. Alle beboere som ønsker seg litt frisk luft får være med ut. Det er mange som møter opp og deltar.

Han er også primus motor for diverse underholdning, som krokvelder, sang og musikkarrangement og filmkvelder. For ikke å glemme en fantastisk hage med møbler og vakre blomster på alle bord. Og alt dette gjør han for midler han får inn fra passive medlemmer og en bankkonto foreningen har.

– Hyggelig å bli satt pris på

Martinsen var konferansier på seminaret som Sagatun Brukerstyrt Senter arrangerte og han tok plass i salen da Mona Engen grep mikrofonen for å presentere vinneren. Et godt stykke ut i begrunnelsen skjønte Martinsen at det var han som skulle få prisen.

– Det tok en god stund før jeg skjønte det og jeg ble veldig overrasket. Dette er et uttrykk for hva vi kan klarer å skape i fellesskap og det er jo hyggelig å bli satt pris på, sier Martinsen som får støtte av Andersen.

– Ja, det er hyggelig, men den virkelige belønningen er å se responsen i det daglige, det å se at det man bidrar med gjør en forskjell for noen, sier Andersen.