Gå til sidens hovedinnhold

MEER hylles internasjonalt – fredag spiller de på hjemmebane: – Blir fantastisk moro

MEER kan nesten ikke tro responsen de har fått på andreplata «Playing house.» Et verdensomspennende publikum er i ekstase, men fredag er de de lokale tilhengerne som skal få sitt.

Albumet som ble sluppet i slutten av januar har ikke bare fått terningkast 6 i HA, men også hanket inn toppkarakterer fra musikkanmeldere i Sverige, England, Mexico og Portugal for å nevne noe.

– Vi har fått overveldende gode anmeldelser fra blogger og magasiner rundt om i hele verden. Ekstra stas er det med knallomtale i engelske Prog Magazine. Nesten daglig får vi hyggelige meldinger fra folk i andre land som har oppdaga musikken vår, og det er så vilt kult! Vi har gjort intervjuer med podkaster fra Tyskland, Puerto Rico og USA, forteller Johanne Kippersund.

Bandet består for øvrig av Morten Strypet (bass), Ole Gjøstøl (piano), Åsa Ree (fiolin), Ingvild Nordstoga Eide (bratsj), Eivind Strømstad (gitar), Knut Kippersund Nesdal (vokal), Johanne Margrethe Kippersund Nesdal (vokal) og Mats Lillehaug (trommer).

Fredag er det lokale fans som skal få oppleve åttemannsbandet på Hamar Teater og det er noe Johanne og de andre i bandet virkelig ser fram til.

– Det blir helt fantastisk moro! Vi har ikke spilt for folk på over ett år og gleder oss ekstremt mye. Vi smeller på litt ekstra med lys for å løfte det visuelle til en helstøpt opplevelse for hjemmepublikummet, forteller hun. Hennes vokalprestasjon på låta «Beehive» er for øvrig verdt inngangsbilletten alene, det samme kan sies om instrumentalpartiet på «Lay it down.» Restriksjonene tillater nå 100 personer på konsert og det var ikke en plass ledig da Kippersund nylig opptrådte med sitt andre band, Paper Crown, sammen med Ørnulv Snortheim. Det er det lite trolig at det ikke blir fullt hus denne gangen også. Nå har bandet så vidt begynt å planlegge for flere konserter.

– Vi har så smått begynt å planlegge litt, ja. Vi har en jobb på Tangen og en i Hurum på blokka nå i vår, og noen mulige konserter i Storbritannia til høsten, men vi får se, sier hun.